Dünya ‘Yaratıcılık kayboluyor’

‘Yaratıcılık kayboluyor’

26.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Google çalışanları, şirketteki ortamın sanılandan farklı olduğunu söylüyor. Markanın tüm çevreyi sardığını ifade eden çalışanlar, bu durumun yaratıcılığı yok ettiğini iddia ediyor

‘Yaratıcılık kayboluyor’

ABD’li teknoloji devi Google’da çalışmak, hangi alanda olursa olsun birçok insanın hayalleri arasında. Bu marka için çalışmak, sanıldığı kadar cazip olmayabilir. Şirketin mevcut ve eski çalışanlarının Business Insider’a verdiği bilgilere göre Google’da hayat, rahat çalışma ortamı, esnek çalışma saatleri ve kampüs içinde bisikletle gezmekten ibaret değil. Teknoloji devindeki ‘kısıtlamalar’la ilgili konuşan isimlerden biri, Google’ın finans departmanında görev almış olan Joe Cannella.

Haberin Devamı

Etkisi çok büyük

Canella, başlangıçta çok cazip fırsatlar sunan şirket kültürünün hayatın büyük bölümüne etki ettiğini söyleyerek, “Google için çalışanlarla yemek yiyorsunuz. Google’ın giyilebilir ürünlerini kullanıyorsunuz. Google’ın e-mail sistemi üzerinden insanlarla iletişim kurup bunu da yine Google’ın ürettiği telefonlarla sağlıyorsunuz. Bir süre sonra bu durum sizden beklenen yaratıcılığı ortadan kaldırıyor” diyor.

Şirketle ilgili yöneltilen eleştirilerden biri de yaratıcılık amaçlı sunulan serbestlik. İnsanların zamanlarının çoğunu oyun oynarak geçirdiğini söyleyen çalışanlar, bu durumun iş geliştirme çabasında olan kişilere zarar verdiğini savunuyor.