Gündem ‘Yargıda Birlik’ adaylarını tanıttı

‘Yargıda Birlik’ adaylarını tanıttı

01.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hükümetin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelik seçimlerinde desteklediği ve muhafazakâr, ülkücü ve sosyal demokrat hakim ve savcıların cemaate karşı biraraya geldiği Yargıda Birlik Platformu adaylarını açıkladı.

‘Yargıda Birlik’ adaylarını tanıttı


Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısına Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz da katıldı. Yılmaz bir dönemin Ak Parti karşıtı sloganı olan “Tehlikenin farkında mısınız?” sloganına atıf yaparak “Kesinlikle farkındayız, çünkü bunun milli bir konu olduğunun farkındayız. Bunun bir güvenlik sorunu olduğunun, bunun bir demokrasi karşıtı kalkışma olduğunun farkındayız” dedi. Platformun kurucularından Ankara Savcısı Abbas Özden ise yargı yönetimini ele geçiren bir zümrenin, atamalarda liyakatı göz ardı ederek, farklı kriterlere göre atamalar yaptığını söyledi.
Toplantı sonunda platformun HSYK adayları seçilmeleri halinde uygulayacakları ilkelerin yer aldığı 13 maddelik “Etik Sözleşmeyi” tek tek imzaladı. Sözleşmede “Eşini, kardeşini ve üçüncü dereceye kadar akrabalarını yüksek yargı üyeliğine veya unvanlı görevlere atamamak” ifadeleri yer aldı.