Dünya ‘Yaz bakayım oğlum...’

‘Yaz bakayım oğlum...’

02.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın, oğlu Donald Trump Jr.’a bir Rus avukatla görüşmesine ilişkin “yanıltıcı olduğu belirtilen” açıklamayı hazırlattığı iddiası ortaya atıldı.

‘Yaz bakayım oğlum...’

“Washington Post” gazetesinde yer alan habere göre, Trump, G-20 Zirvesi kapsamında Almanya’nın Hamburg kentindeyken oğlunun, Rus hükümetiyle ilişkisi bulunduğu iddia edilen Rus avukat Natalia Veselnitskaya ile görüştüğü bilgisi basına sızdırıldı. Başkan Trump’ın danışmanları, bunun üzerine oğul Trump’ın kendisinin bir açıklama yapması gerektiğini gündeme getirdi.

Haberin Devamı

Washington Post, danışmanların, Trump Jr. ile Rus avukat arasındaki görüşmenin detayları ortaya çıktığında Beyaz Saray’ın açıklamalarının yanlış olmaması açısında bu şekilde hareket etmenin daha doğru olacağını düşündüklerini yazdı. Gazetenin iddiasına göre Trump, Hamburg’dan Washington’a dönüş yolunda oğluna, görüşmenin Rus çocuklarının Amerikalılar tarafından evlat edinilmesine yönelik olduğu yönünde bir açıklama yapmasını istedi.

‘Yanıltıcı çıktı!’

Trump Jr’ın açıklamasının, “New York Times” gazetesine yapıldığına işaret edilen Washington Post haberinde, “Trump tarafından dikte edilen bu açıklamanın” yanıltıcı olduğunun ortaya çıktığı kaydedildi. Gazetede, Trump’ın oğlu Rus avukatla görüşmeyi Hillary Clinton ile ilgili önemli bilgilerin bulunduğuna yönelik bir elektronik posta aldıktan sonra kabul ettiği iddiası yer aldı. Washington Post’a konuşan Trump’ın bir danışmanı ise, bu adımın gereksiz olduğunu ve Trump’ın oğlunun bu konuya müdahil olmaması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Rusya’nın ABD seçimlerini etkilediği iddiaları uzun süredir ABD’de tartışma konusu iken, Rusya soruşturmasına Özel Yetkili Savcı olarak eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Robert Mueller atanmıştı. Adalet Bakanı Jeff Sessions da isminin Rusya soruşturmasında anılması üzerine, kendisini soruşturmadan çekip Mueller’i görevlendirmişti.