Gündem ‘Yedi Bela’ operasyonu

‘Yedi Bela’ operasyonu

18.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini ‘Yedi Bela Kardeşler’ diye tanımlayan ve ’Çakarlar’ ismiyle bilinen suç örgütünün tutuklu liderleri Kemal ve Gökhan Çakar’ın talimatıyla dışarıdaki adamlarının yağma, zorla senet imzalatma gibi suçlar işlediğini belirledi.

‘Yedi Bela’ operasyonu

Ekipler, Gaziosmanpaşa, Avcılar ve Beyoğlu’ndaki baskınlarla çetenin 7 üyesini gözaltına aldı.

12 ayrı suç

Aramalarda, 3 adet tabanca ve şarjörleri, 142 adet mermi, 25 adet çek ve senet ile 3 kilo 700 gram esrar ele geçirildi. Şüphelilerin farklı tarihlerde 2 kişiye zorla 580’er bin liralık senet imzalattırdıkları, F.A. isimli vatandaşın da 780 bin lirasını yağmaladıkları belirlendi.

2 milyon liralık haksız kazanç sağladıkları tespit edilen çetenin, kendilerine para vermeyen kişileri silahla yaraladıkları, bir şikâyetçinin 40 adet lüks kol saatine el koydukları öğrenildi. 12 ayrı eylemden dolayı haklarında işlem yapılan 7 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘Yedi Bela’ operasyonu


Çatışma kamerada

Haberin Devamı

Şebeke üyelerinden birisinin C.Y. adlı restoran sahibiyle buluşarak haraç istemesi güvenlik kameralarına yansıdı. Zorla para almak isteyen şebeke üyesi ile restoran sahibi C.Y. arasında kavga çıktığı ve silahların ateşlendiği görülüyor.