Gündem ‘Yılın annesi’nden şehit evlada veda

‘Yılın annesi’nden şehit evlada veda

26.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siirt’in Baykan ilçesinde önceki gün PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ, Tokat’ta gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

‘Yılın annesi’nden şehit evlada veda

Baykan’da önceki gün jandarma karakolundan çıkan seyir halindeki sivil araca teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ şehit düştü. Akdağ’ın cenazesi Mahmut Paşa Mahallesi’ndeki baba ocağına getirilerek helallik alındı.
Alptuğ’un gözyaşları
Şehidin, Anneler Günü’nde ‘yılın annesi’ seçilen annesi Güllüzar ile babası Zekeriya Akdağ ve eşi Serap Akdağ, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
Şehidin dedesi Mehmet Akdağ da, “4 erkek torunum var. Onlar da bu vatana feda olsun. Bu vatan sağ olsun. Teröristler utansın, kalleşler utansın. Dostlar için öldü, düşmanlar için geri dirilir inşallah yavrum” dedi. Cenaze namazı esnasında şehit Akdağ’ın oğlu 6 yaşındaki Alptuğ Akdağ da gözyaşlarına boğuldu.
Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Tokat Valisi Ömer Toraman, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, askeri ve mülki erkan katıldı. 5 bin kişinin katıldı tören sonrasında Akdağ, Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.
Anne Güllüzar Akdağ, mayıs ayında Aile Haftası’nda “serebral palsi” hastası engelli kızı Sevda’ya baktığı için “Yılın Annesi” seçilmişti.

Haberin Devamı