Gündem ‘Yoksulluk en çok çocukları etkiliyor’

‘Yoksulluk en çok çocukları etkiliyor’

03.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Hatun, dün sosyal medya hesabı üzerinden küçük bir kız çocuğunu Topkapı’daki bir trafik ışığının önündeki refüjde uyurken görülen bir fotoğraf paylaştı.

‘Yoksulluk en çok  çocukları etkiliyor’

Fotoğraf sosyal medyada ses getirdi. Çocuk hekimi olan Prof. Dr. Hatun fotoğrafın altına şunları yazdı:

“Her sabah Topkapı’ya dönerken kavşakta Suriyeli çocukları görüyorum. Bugün ise yol kenarında uyuyan bu küçük çocuk şoke etti beni. Suriyeli kız çocuğunun adını kimse bilmiyor. Adının ne olduğunun çok da önemi yok.

Fotoğraf ise görenlerin hafızasına mıh gibi kazınıyor. Minik kız, Türkiye’deki yüz binlerce Suriyeli çocuktan biri. Mecburiyetten ya da zorla sabahın kör vaktinde trafik ışıklarının dibinde dileniyor. Yaşadıkları o kadar ağır geliyor ki, göz kapakları kör karanlığın ağırlığına dayanamıyor ve sabah ayazında uyuyor.”

Fotoğrafı ve yaptığı yorumları gün içerisinde hesabından kaldıran Hatun Milliyet’e yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: “O küçük çocuğu dün tekrar ablasıyla gördüm. Bu kez ablası ile konuştum. Balat’ta oturduklarını öğrendim. Suriyeli değil belki ilk izlenimim öyleydi. Korunmaya muhtaç çocuklar, yoksulluk en çok çocukları etkiliyor. Bence çocukların yoksulluğu konuşulmalı.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kendisine dönüş yaparak konuyla yakından ilgilendiklerini belirten Hatun, “Birilerini suçlamak yerine çocukların bu durumunun konuşulmasının istemediğim için paylaşımımı kaldırdım” diye konuştu.