Gündem ‘YPG’ye verilen her silah bir tehdittir’

‘YPG’ye verilen her silah bir tehdittir’

11.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye konusunda ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüştüklerini ve Türkiye’nin bu konudaki hassasiyetlerini ABD’nin çok iyi bildiğini belirtti.

‘YPG’ye verilen her  silah bir tehdittir’

Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Göreve geldiği günden bu yana Trump ve Tillerson dahil Türkiye’nin hassasiyetlerini çok iyi anladıklarını ve Türkiye’ye zarar verecek bir adım içinde olmayacaklarını söylemişlerdir. YPG konusundaki tutumumuzu da çok iyi bilmektedirler. YPG ve PKK aynıdır, terör örgütüdür” dedi.

Suriye’deki Rakka operasyonu için Sunni ve Arap güçlerin ayrılması gerektiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Burada özellikle Rakka operasyonunda SDF içinde YPG’lilerin ve Arapların ayrılması gerekiyor. Rakka’ya da Arap güçlerin girmesinde fayda var. Riyad Hicap da kendilerine söyledi biz de söyledik buraya ilave takviye ılımlı muhalif güçler yapılabilir ve operasyonun başarısı için de bu çok önemlidir. Çünkü Rakka yüzde doksan dokuz küsur oranda Sünni Arap bir şehirdir. DAEŞ sonrasını da planlamamız lazım. Suriyenin sınır bütünlüğünü destekliyorsak ve Suriyenin istikrarını önemsiyorsak özellikle Irak’taki hatalardan ders alarak burada yanlış adımlar atmamamız lazım. YPG-PKK, ikisi de terör örgütüdür. Hiçbir farkı yok, sadece adı farklı. Bunların eline geçen her silah Türkiye’ye yönelik bir tehdittir. Daha önce YPG’ye verilen silahların PKK’nın elinde yakalandığını sizlerle de paylaşmıştık. Tüm bu konuları Erdoğan’ın ziyareti sırasında Cumhurbaşkanımız ve Trump görüşeceklerdir, değerlendireceklerdir” dedi.

Çavuşoğlu, “ABD, Türkiye’nin hassasiyetlerini çok iyi biliyor. PKK ve YPG terör örgütüdür, sadece adları farklıdır. Bunların eline geçen her silah Türkiye’ye yönelik bir tehdittir” ifadelerini kullandı.