Gündem ‘Yunanistan’ın kararı siyasi’

‘Yunanistan’ın kararı siyasi’

29.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, denizaltı kurtarma gemisi TCG Alemdar (A-582) teslim törenine katıldı. Tuzla’daki İstanbul Tersanesi’nde düzenlenen törende konuşan Işık, “Bu törenimiz bir Dumlupınar gibi kazaların yaşanması durumunda aynı acıların yaşanmaması için aldığımız bir tedbirdir” dedi.

‘Yunanistan’ın kararı siyasi’

Bakan Işık, “Türkiye sadece denizaltı kazalarından dolayı tarihten ders çıkarmıyor. Kritik dönemlerde, Türk savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç duyduğu kritik bütün silahları ‘Türkiye olarak biz geliştirebiliriz’ anlayışıyla 14 yıldır gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

‘Hayal kırıklığı’

Yunanistan’ın darbeci askerlerle ilgili kararını sert bir dille eleştiren Bakan Işık, “Komşu ülkemiz Yunanistan’dan beklentimiz bunların bir an önce Türkiye’ye iade edilmeleri. Yunanistan’daki yüksek mahkemenin verdiği karar tam bir hayal kırıklığıdır. Bu karar siyasi bir karardır. Bir grubun darbeye katılması için darbeci sayılması için daha ne yapması gerekiyordu?” dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, dün İstanbul Tuzla’daki denizaltı kurtarma gemisi TCG Alemdar’ın (A-582) teslim törenine katıldı.

Atina 10 yıldır hiçbir teröristi iade etmedi

Yunanistan’ın, son 10 yılda Türkiye’nin iadesini istediği hiçbir teröristi Türkiye’ye iade etmediği ortaya çıktı. Yunanistan’ın iade etmediği terör örgütü mensupları PKK, FETÖ, DHKP/C gibi terör örgütleriyle bağlantılı bulunuyor. Yunanistan, 2007’den beri Türkiye tarafından yapılan 50 teröristin iadesine ilişkin talebi reddetti. TÜRKER KARAPINAR Ankara

Almanya’dan 40 Türk asker sığınma istedi

Alman Der Spiegel dergisi ve ARD kanalında yayınlanan ‘Report Mainz’ adlı programın haberine göre, 40’tan fazla rütbeli Türk asker Almanya’ya sığınma başvurusunda bulundu. Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen, sığınma başvurusu yapan Türk askerleri konusunun siyasetten bağımsız tutulacağını söyledi. l DIŞ HABERLER SERVİSİ