Gündem 1.7 milyon TL’lik ‘sosyal’ vurgun!

1.7 milyon TL’lik ‘sosyal’ vurgun!

12.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli bir taşeron işçi sosyal yardımlar listesine ek yaparak 1.7 milyon TL’yi hesabına geçirdi

1.7 milyon TL’lik  ‘sosyal’ vurgun

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli bir taşeron işçinin sosyal yardımlar üzerinden 1.7 milyon lirayı hesabına geçirdiği tespit edildi. 2014’ten bu yana kurumda işçi olarak çalışan Ü.B.K. savcılıktaki ifadesinde suçunu itiraf etti ve çıkarıldığı mahkeme tarafından da tutuklandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konunun tüm yönleriyle incelenmesi, bu konuda ihmali ve kusuru bulunanların belirlenmesi için inceleme başlatılması talimatını verdi. Müfettişler incelemelerini sürdürürken, bakanlık ve adli merciler, işçinin 1.7 milyon lirayı hangi yöntemlerle hesabına geçirdiğini ve bu paraları FETÖ veya PKK gibi terör örgütlerine de aktarıp aktarmadığını belirlemek için araştırma başlattı.

Ev ve araziler almış

İşçinin bu kadar yüksek miktarda bir meblağı sadece kendi hesabına geçirmediği, farklı hesaplara da aktarımda bulunduğu şüphesi üzerinde durulurken, konunun Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) intikal ettiği öğrenildi.
İncelemelere göre, Ü.B.K. yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara her ay sağlanan sosyal yardım listesine ek olarak ayrı bir liste hazırladı ve hayali kişiler adına ödeme evrakları düzenledi. İşçi, sosyal yardım paralarını, kendisine ait farklı hesaplara yolladı. İşçinin bu yolla ev, arazi, araba satın aldığı belirlenirken, bir miktar paranın da hâlâ hesabında durduğu tespit edildi.