Gündem 1 haftada 54 PKK’lı terörist öldürüldü

1 haftada 54 PKK’lı terörist öldürüldü

23.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK üzerinde aralıksız sürdürülen operasyonlar ile taarruz baskısı oluşturdu. Şırnak’tan Erzurum Karayazı’ya uzanan hat üzerinde terör örgütüne karşı eş zamanlı ve art arda düzenlenen hava destekli operasyonlar sonucunda, bir haftada aralarında lider kadrodan isimlerin de bulunduğu 54 terörist öldürüldü.

1 haftada 54 PKK’lı  terörist öldürüldü

Diyarbakır Lice kırsalında PKK’lı teröristlere ait 190 kilo amonyum nitrat, patlayıcı ve telsizleri ele geçirildi.

Geçen yıl PKK’ya karşı başlatılan operasyonlar, mevsim koşullarına bakılmaksızın komandolar ile aralıksız sürdürülüyor. Etkili operasyonlarla PKK’lılarda, “taarruz baskısı” oluşturuldu. 13-20 Temmuz arasında PKK’nın sürekli barınma yerlerinin yanı sıra geçiş güzergahı olarak kullandığı bölgelere de operasyon düzenlendi. Son bir hafta içindeki operasyonlarda, 54 terörist etkisiz hale getirildi.
16 sığınak imha edildi
Bu teröristler arasında gri listede yer alan Baver kod adlı Kasım Yanık, Ağrı/Doğubayazıt Eli Köyü sözde bölge sorumlusu Murat Bazid kod adlı Ahmet Acar ile yeşil listede yer alan sözde Garzan Eyaleti beşli yürütmede görevli (aynı zamanda Hizan sorumlusu) Kia Koçer kod adlı Ali Ulaş ve Kuzey Alan (Kars) sorumlusu Taylan kod adlı Ferit Polat yer alıyor.
Operasyonlarda ele geçirilen silah, mühimmat ve malzemeler şöyle sıralandı: Toplam 21 silah ve 30 kilogram plastik patlayıcı, 696 kilogram amonyum nitrat, 2 havan mühimmatı, 5 roketatar mühimmatı, 13 el bombası, 2 mayın, 51 fünye, 52 tüp, 1939 adet hafif silah mühimmatı, 324 uçaksavar mühimmatı, 1 top mermisi, 3 telsiz ve çok miktarda EYP yapımında kullanılan kablo. 16 sığınak, barınak ve mağara imha edildi.

6 PKK’lı etkisiz hale getirildi

Siirt’in Pervari ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda altı terörist öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre, Pervari kırsalında önceki gün 23. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen intikal sırasında birliklere PKK’lı teröristler tarafından açılan taciz ateşine anında karşılık verildi. Çıkan çatışmada, bir terörist öldürüldü. Aynı bölgede öğleden sonra ise karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit
edilen teröristlere yönelik hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda, 5 PKK’lı öldürüldü. l ANKARA Milliyet