Ankara '1. Kırsal Hizmetler Çalıştayı' Ankara'da Başladı

'1. Kırsal Hizmetler Çalıştayı' Ankara'da Başladı

17.05.2017 - 15:32 | Son Güncellenme:

.

1. Kırsal Hizmetler Çalıştayı Ankarada Başladı

Türkiye’de ilk defa düzenlenen ve 24 Büyükşehir Belediyesinin kırsal hizmetlerden sorumlu daire başkanlarının katıldığı ’1. Kırsal Hizmetler Çalıştayı’ Ankara’da başladı.
Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından, Büyükşehir Yasası’nın çıkmasının ardından 3 yıl önce kurulan daire başkanlıklarının sorunları ve işleyişi hakkında istişareler yapılması amacıyla çalıştay düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Ergül, ilk çalıştaydan hayırlı sonuçlar çıkması temennisinde bulunarak, ilgili daire başkanlarına, “Benim sizlerden naçizane önerim, tohum konusunu çok önemseyin. Tarımda tohum çok önemlidir. Bu konuya önem verin ve Türkiye artık kendi tohumunu kendi üretsin” tavsiyesinde bulundu.
Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven de konuşmasında, ilk defa kurulan bir daire başkanlığı olması nedeniyle zorluklar ve eksiklikler yaşadıklarını belirtirken, sorunların ortadan kaldırılması için daha geniş kapsamlı bir çalıştay yapılmasını önerdi. Güven, şunları söyledi:
“Kırsal hizmetler daire başkanlıkları tüm büyükşehir belediyelerinde kurulalı 3 yıl oldu ve birçok sıkıntı var. Şube müdürlerimle beraber, birçok eksiklikle karşılaşıyoruz. Bu çalıştaydan, daha geniş kapsamlı, daha üst düzeyde karar mekanizmasında, bakanlarımızın, yöneticilerimizin bulunduğu bir toplantı için sonuca yönelik hedef çıkartmak istiyoruz. Her atılan imza, bu alanda ilk defa atılan imzalar. Çok büyük riskler aldık. Bizim diğer belediyelerden farkımız, hukukçu bir genel sekreter yardımcısıyla çalışmış olmak. Sorunlarımızdan bir diğeri de çalıştığımız belediye başkanlarının kırsala olan tutumları. Bazı belediye başkanları, kırsaldan önce merkezi çalışmalara önem veriyor. Benim şansım hangi projeyle gittiysem, ’bunun zamanı değil’ demeyen, 10 bin arılı kovan dağıtımı projesini yaptığımda, ’10 bin azmış Özgür, keşke daha çok yapsaydın’ diyen bir belediye başkanıyla çalışıyorum."
Daire Başkanı Güven, açılış konuşmalarının ardından, çalışmalarına yönelik sunum yaptı.