Ardahan "1.KÜNİB Tanıtım Günleri"ne öğrencilerden yoğun ilgi

"1.KÜNİB Tanıtım Günleri"ne öğrencilerden yoğun ilgi

07.05.2014 - 17:26 | Son Güncellenme:

Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin (KÜNİB) 3-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de organize ettiği “1. KÜNİB Tanıtım Günleri”ne öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

1.KÜNİB Tanıtım Günlerine öğrencilerden yoğun ilgi

Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin (KÜNİB) 3-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de organize ettiği “1. KÜNİB Tanıtım Günleri”ne öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Birlik üyesi birçok devlet ve özel üniversitenin katıldığı programda, Azerbaycan’daki öğrenciler Türkiye üniversiteleriyle bir araya geldi. Etkinliğe katılan öğrencilere çeşitli hediyeler de dağıtıldı. Bunun yanı sıra düzenlenen çekiliş ile talihlilere tablet bilgisayarlar takdim edildi. Ayrıca programda bir yarışma da yapıldı. Yarışmayı kazanan 50 öğrenciye Türkiye’deki üniversitelerde ücretsiz eğitim görme hakkı verildi.
Üniversiteyi yurt dışında okumayı planlayan Azerbaycanlı öğrenciler etkinlik süresince üniversitelerin hazırladıkları stantları ziyaret etti. Ziyaretler sırasında öğrencilere üniversiteler hakkında görsel sunumlar yapılarak çeşitli tanıtıcı materyaller dağıtıldı. Üniversitelerin tanıtım materyallerini inceleyen ve detaylı bilgiler alan öğrenciler üniversiteyi Türkiye’de okuyacaklarını belirttiler.
Fuarı gezen öğrencilerden Nuriye Rahimova, “Buradaki sergide Türkiye üniversiteleriyle ilgili daha çok bilgi alma şansı yakaladım. Görüyorum ki hepsi prestijli üniversiteler… Sınavlardan sonra Türkiye’deki üniversiteleri tercih edeceğim” dedi. Fura katılan Aydın Memmedov ise, “Fuarda birçok üniversite hakkında malumat aldım. Türkiye’de eğitim almak istiyorum.” diye konuştu.