Gündem 1 Mayıs hangi güne denk geliyor? 1 Mayıs resmi tatil mi, okullar açık mı?

1 Mayıs hangi güne denk geliyor? 1 Mayıs resmi tatil mi, okullar açık mı?

25.04.2019 - 10:42 | Son Güncellenme:

İşçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı için geri sayım başladı. Peki bu yıl 1 Mayıs hangi güne denk geliyor ve 1 Mayıs resmi tatil mi? İşte 1 Mayıs ile ilgili bilinmesi gerekenler...

1 Mayıs hangi güne denk geliyor 1 Mayıs resmi tatil mi, okullar açık mı

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı için geri sayım sürüyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te kutlanan 1 Mayıs işçi bayramı bu sene de kutlanacak. 1 Mayıs İşçi Bayramında okullar tatil olacak. Kamu çalışanları da günü izinli olarak geçirecek.

Haberin Devamı

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

İşçi Bayramı bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. 1 Mayıs 2019 İşçi Bayramı olması sebebiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da tatil sayılacak. Okullar tatil olup, kamu işçileri resmi tatil yapacak.

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI

Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

Tarihçe

İlk kez 1856'da Avustralya'nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçileri, günde sekiz saatlik iş günü için Melbourne Üniversitesi'nden Parlamento Evi'ne kadar bir yürüyüş düzenlediler.