Ekonomi 1 milyar liralık yatırım sürprizi

1 milyar liralık yatırım sürprizi

23.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vodafone Türkiye’nin CEO’su Deegan, 1 yılda 1 milyar liralık yatırım taahhüdünde bulunurken, ‘iş ortaklıklarına açığız’ mesajı verdi. Deegan, “Bu yatırım, planların dışında yeni bir karar” dedi

1 milyar liralık yatırım sürprizi

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Türkiye’nin ekonomisine ve geleceğine güvendiklerini ifade ederek, “Önümüzdeki 1 yılda 1 milyar TL’lik yatırım yapacağız” dedi. 10 yıldan bu yana Türkiye’de iş yapan İngiliz Vodafone’un pazara yaptığı toplam yatırım tutarının 20 milyar TL’yi aşacağını anlatan Deegan, şirket olarak bugüne kadar devlete 24.1 milyar TL’yi aşkın vergi ödediklerini söyledi. Deegan şöyle devam etti: “Türkiye’de uzun vadeli bir yatırımcı olarak bulunuyoruz. Vodafone’un Türkiye’deki ilk 10 yılında yaptığı yaklaşık 20 milyar TL’lik yatırımı daha da artırmak için çalışıyoruz. Türkiye’ye güvenimizin bir kanıtı olarak, 2017-18 mali yılında 1 milyar TL’yi aşkın yatırım yapacağız. Böylece, 2006 yılından bu yana Türkiye’ye yaptığımız toplam yatırım 20 milyar TL’yi aşacak.”

Haberin Devamı

Evrensel Hizmet İhalesi’nde Türk Telekom ile ortak hareket ettiklerini de hatırlatan Deegan, “Kırsal alanların dijitalleştirilmesi için önümüzdeki 3 yılda yaklaşık 1.6 milyar TL’lik ortak yatırım taahhüdünde bulunduk. Bu yatırım 1 milyar TL’lik planımızın dışında bir yatırım olacak” şeklinde konuştu.

‘Ciddi katkı yaptık’

Türkiye operasyonunun gösterdiği performanstan memnun olduklarını anlatan Deegan, ulaştıkları seviyeyle ilgili olarak şunları aktardı:

“Türkiye’de ilk yıllarımız zordu ama artık şirketimiz güçlü finansal sonuçlar elde etti. Telekom pazarında yüzde 20, mobilde yüzde 30 pazar payına ulaştık. Son 3 yılda EBIDTA’mızı 2 kat artırdık. 3 binin üzerinde çalışanımız var. Türkiye için son derece iyimseriz. Türkiye ekonomisinin temelleri çok güçlü. Yatırım yapmaya devam edeceğiz. Biz uzun vadeli yatırımcıyız. Bugün gelip yarın çıkmıyoruz. Türkiye’deki çabalarımız meyvelerini vermeye başladı. Türkiye’ye güveniyoruz ve bu güvenin göstergesi olarak Mart 2018’e kadar 1 milyar TL yatırım yapmayı taahhüt ediyoruz.”

Haberin Devamı

Yerlİ baza açık destek

Evrensel Hizmet İhalesi’nde Türk Telekom ile ortak hareket ettiklerini anlatan Colman Deegan, kırsal alanların dijitalleştirilmesi için önümüzdeki 3 yılda yaklaşık 1.6 milyar TL’lik ortak yatırım taahhüdünde bulunduklarını vurguladı. Deegan, “Türkiye’nin ilk baz istasyonu ULAK için satış sözleşmesini imzaladık; 250 baz istasyonu için sipariş vereceğimizi duyurduk” dedi.

Vodafone Arena ‘bizim evimiz’

Beşiktaş’la yaptığı anlaşmayla ciddi farkındalık yaratan şirketin yeni CEO’su Colman Deegan, ekonomi basınıyla yaptığı ilk buluşmaya, isimlerini verdikleri Vodafone Arena’da imza attı. “Burayı evimiz olarak görüyoruz” diyen Deegan, “Beşiktaş ile olan işbirliğimiz kapsamında forma göğüs sponsorluğumuzu 10 milyon dolar bedelle 2 yıl daha uzattık. Stadyum konusunda Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile 15 yıllık bir anlaşmamız var. Beşiktaşlılar arasındaki pazar payımız yüzde 35. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu stattaki teknolojiyi göremezsiniz. Kulübe 150 milyon doların üzerinde bir taahhüdümüz var” dedi.

Haberin Devamı

Deegan, şöyle konuştu:

“Yarını Kodlayanlar projemizde yeni bir sayfa açtık ve Şanlıurfa’daki Suriyeli çocuklara da kodlama eğitimleri vermeye başladık. Türkiye’deki 15 milyon ev kadınını dijitalleştirmek üzere yola çıktık ve ‘Vodafone Altın Kulüp’ programımızı duyurduk. ‘Girişimcilikte Önce Kadın’ projemizde ikinci döneme girdik. Kariyerine ara vermiş kadın çalışanları yeniden istihdamı programını başlattık.”