Gündem 1 milyon çocuk sinema salonlarına

1 milyon çocuk sinema salonlarına

30.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Beyoğlu’ndaki Grand Pera Emek Sineması’nda ‘Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ projesinin açılış törenine katıldı, 800 çocukla birlikte ‘Ayla’ filmini izledi

1 milyon çocuk sinema salonlarına

'Sinema gitmeyen çocuk kalmasın’ sloganıyla yola çıkan, Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Yöneticileri Derneği ortak çalışmasıyla düzenlenen etkinliğin açılışı dün Grand Pera Emek Sineması’nda gerçekleşti. Sinemayla hiç tanışmamış çocukların film izlemesine vesile olacak etkinliğin hedefi 1 milyon çocuğa ulaşmak... Dünkü açılış törenine Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Ali Sunal, Tamer Karadağlı, Orhan Gencebay ve Hülya Koçyiğit’in aralarında olduğu birçok isim de katıldı. Açılış konuşmasını Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş yaptı. Kurtulmuş sözlerine “Güzel bir atmosferde konuşmak umut ve heyecan verici” diyerek başladı ve “Projeye emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Kurtulmuş, “Bu projeyle inşallah 2017 yılında 1 milyon öğrenciyi sinemayla buluşturacağız. Umuyoruz ki sinemaya gitmeyen çocuk kalmayacak. Tanıtım filminde de gördüğünüz gibi dünyadaki olayları kaydedip bir hikaye anlatma arzusu var” dedi.

Haberin Devamı

Büyük zenginlik

Sonra da kameranın bulunmasının büyük bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi: “Kameranın bulunmasından sonra görsel sanatlarla ilgili alanda gelişmeler oldu. Daha önce görsel sanatlar kısıtlı bir kitleye ulaşıp belli bir kültür seviyesinde insanların yapabileceği bir işken sinema kültürel hayatına büyük bir zenginlik kattı.” ‘Yüzüklerin Efendisi’ ve ‘Karamazov Kardeşleri’ örnek veren Kurtulmuş, “Bizim kitaplarda okuduklarımızı sizler film olarak görüyorsunuz. Filmler sayesinde dünyaya ait ne varsa bunları sinemayla görüyoruz. Hayal dünyamız büyüyor ve dünyaya ilişkin ne varsa daha rahat görüp özümsüyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin dünyanın en büyük kültür hazinesine sahip olduğunu ifade eden Kurtulmuş, sinema ve dizi filmler alanlarında yakaladığımız başarıları da örnek gösterdi. Kurtulmuş, kendisini dinleyen sinema salonunu dolduran yüzlerce çocuğa seyretmek ve izlemek arasındaki farktan da bahsetti ve seyretmenin dahil olmak anlamına geldiğini açıklayarak çocuklara iyi seyirler diledi ve “Nice hayallere gidecekseniz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk izleyenler oldular

Kurtulmuş’un açılış konuşmasının ardından heyecanlarını saklayamayan yüzlerce çocuk ‘Ayla’ filmini ilk izleyenler arasındaki yerlerini aldılar.

Bu yıl Türkiye’nin En İyi Yabancı Dilde Film dalındaki Oscar aday adayı olarak seçilen film, 1950’lerdeki gerçek bir olaydan yola çıkıyor ve Kore’de görev yapan askeri birlikten Süleyman Astsubay’ın kimsesiz bir Koreli kıza babalık yapmasını konu alıyor. Filmin kadrosundan Süleyman Astsubay’ı canlandıran İsmail Hacıoğlu’nun aralarında olduğu isimler de projenin açılış etkinliğine katıldılar.