Gündem Dalgıçlık eğitimi alıp marinaları eleğe çevirdiler

Dalgıçlık eğitimi alıp marinaları eleğe çevirdiler

09.01.2018 - 15:56 | Son Güncellenme:

Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, marina ve çevrelerinde bağlı olan tekne, yat ile yat motorları hırsızlığı yapan çete üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, 1 milyon euro değerindeki 12 metrelik yat ile 8 adet tekne ve yat motoru ele geçirilirken 3 şüpheli yakalandı.

Dalgıçlık eğitimi alıp marinaları eleğe çevirdiler

İstanbul'da dalgıçlık eğitimi alarak marinalarda demirleyen yat ve zodyak motorlarını çalan bir şebekeye yönelik olarak yapılan operasyonda 7 kişilik bir hırsızlık şebekesinin 3 mensubu yakalanarak gözaltına alındı.1 milyon Eoruluk yatı çaldığı belirlenen şebekeden 5 de zodyak motoru ele geçirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz ay yatı çalınan bir vatandaşın savcılığa başvurmasıyla başlattığı soruşturmada, yatın çalındığı marinadan, yakın zamanda çok sayıda zodyak motoru çalındığını da tespit etti.

Tanesi 7 bin ile 10 bin lira arasında değişen motorlarla ilgili şikayetler üzerine soruşturmayı genişleten ekipler,marinada bulunan güvenlik kameralarını üzerinde yaptığı incelemede hırsızların izine rastlayamazken, yatın ve motorların kara üzerinden değil denizin altından çalınmış olabileceği ihtimali üzerine Deniz Şube bünyesinde görevli dalgıçlar ile marina ve civarında sualtı araması ve incelemesi yaptı.

Dalgıç polislerin yaptığı aramalarda kıyıya yakın, deniz dibinde 2 motor bulundu. Hırsızlık çetesinin çaldığı motorları zodyaklardan söküp kıyıya yakın yerlere bıraktığı ve balıkçı görüntüsü altında tekrar buralardan aldıkları tespit edildi.

Haberin Devamı

Yapılan soruşturmada, motorları çalıp satan şüphelilerin şebeke halinde hareket ettiğini belirleyen ekipler, 7 kişi olduğu belirlenen şebekenin elebaşı Ayberk D. ile 2 üyesini yakalayıp gözaltına alındı.

Yakalanan şebeke elebaşı ve üyeleri ifadeye alındıkları Balat'taki Deniz Limanı Şube Müdürlüğü' nde verdikleri ifadede hırsızlık için dalgıçlık eğitimi aldıklarını ve motorları dalgıç görüntüsüyle çaldıklarını ifade edip çaldıkları 3 motoru sattıklarını da itiraf etti.

Şebeke üyelerinin itirafları doğrultusunda su altında 3 motor daha bulan polis, çalınan 12 metre boyundaki yatı da İstinye açıklarında buldu. Üç kamarası olan yatın 1 Milyon Euro değerinde olduğu öğrenildi. Bir inşaat firmasına ait olan yatın sahibine teslim edileceği öğrenildi.