Gündem 1 saatte 132 kez nefessiz kalıyordu

1 saatte 132 kez nefessiz kalıyordu

07.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uyku apnesi birçok kişinin sorunu. Ancak 41 yaşındaki İlhan Paşaoğlu’nun hikâyesi herkesten farklı.

1 saatte 132 kez nefessiz kalıyordu

Antalya’da yaşayan Paşaoğlu, 7 yıl boyunca uykuda nefes durması, yorgun uyanma, şikâyetleriyle kelimenin tam anlamıyla kâbusa dönenen bir yaşam sürdü. Her akşam yatağına uzandığında şiddetli horlama ve 30-40 saniye süren nefes durmaları nedeniyle eşiyle boşanma aşamasına gelen Paşaoğlu, derdine derman bulması için Kulak Burun Boğaz Uzmanı, Prof. Dr. Fatma Tülin Kayhan’ın kapısını çaldı.

Haberin Devamı

Paşaoğlu’na yapılan uyku testinde 1 saatte 132 kez solunumunun durduğu tespit edildi. Tıp literatüründe 1 saat içerisinde bu denli uzun solunum durması ilk kez görülüyordu. Paşaoğlu ya her riski göze alıp ameliyat olacaktı ya da 48 yaşında uyku apnesi nedeniyle yaşamını yitiren babası gibi bir gece ansızın hayattan kopacaktı. Paşaoğlu, ameliyat olmayı kabul etti. Da Vinci robotik cerrahi yöntemiyle 3 saat süren zorlu ameliyatın sonunda, Paşaoğlu, yaşadığı kâbustan uyandı.
Yaşadıklarını anlatırken duygulanan Paşaoğlu, “Robotik cerrahiden 2 hafta sonra işimin başına döndüm. Artık hiç horlamıyorum. Uykuda solunum problemim de kalmadı. Eşimle ikinci baharımı yaşıyorum. Babamın yaşadığı hazin sonu yaşamak istemiyorum” dedi.

Haberin Devamı