Mersin 1. Türk-Arap Ekonomi Zirvesi

1. Türk-Arap Ekonomi Zirvesi

12.01.2018 - 19:04 | Son Güncellenme:

Kalkınma Bakanılığı ile Mersin Valiliğinin himayesinde gerçekleştirilen zirve kapsamında kente gelen çok sayıda ülkeden iş adamı, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin çalışmaları hakkında bilgi aldı

1. Türk-Arap Ekonomi Zirvesi

MERSİN (AA) - Mersin'de bu yıl ilk kez düzenlenen Türk-Arap Ekonomi Zirvesi kapsamında kente gelen Arap iş dünyası heyeti, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni (MTOSB) ziyaret etti.

Haberin Devamı

Kalkınma Bakanlığı ile Mersin Valiliğinin himayesinde, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Çukurova Kalkınma Ajansı ve Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği koordinasyonunda düzenlenen 1. Türk-Arap Ekonomi Zirvesi kapsamında ağırlanan heyet, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ile bir araya geldi.

Kıbrıs, Fas, Tunus, Cezayir, Lübnan, Filistin, Kuveyt, Bahreyn, Irak, Suriye, Mısır, Ürdün, Sudan, Suudi Arabistan, Yemen, Hindistan, Malezya ve Çin'in aralarında olduğu ülkelerden katılım sağlayan heyet, sanayi bölgesinin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Tekli, toplantıdaki konuşmasında, zirvede büyük pay sahibi olan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a teşekkür ederek, "Türkiye, bulunduğu jeopolitik konumu ile tarihi, kültürel ve sosyal alanlardaki pozisyonu, Türk ve Arap dünyasını birbirine yakın kılmaktadır. İşte bu sebeple Arap dünyası ile karşılıklı saygı, sevgi ve diyaloğa dayanan ilişkilerimiz her alanda tatmin edici düzeyde olduğu gibi sanayi dünyamızda da memnuniyetle karşılanmakta ve sanayicimiz, Arap coğrafyasında barış, istikrar ve refahın egemen olması için yürütülen çabalara güçlü ve aktif destek vermektedir." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Arap ülkeleriyle Türkiye arasındaki mevcut ilişkilerin ve iş birliğinin yapısal temelde güçlendirilmesinin, sanayiciler için önem taşıdığına vurgu yapan Tekli, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Mersin Organize Sanayi Bölgesi gerek konumu gerekse potansiyeli bakımından her türlü üretim faaliyetinin yapılmasına çok elverişli bir bölgede bulunmakta. Karşılıklı ticaretimizi arttırmak için her türlü olanağa sahibiz. Çünkü biz inanıyoruz ki ticaret arttıkça zenginlik artar, zenginlik arttıkça ve paylaşıldıkça huzur iklimi doğar. Arap dünyası ile olan yatırım ortamını daha da arttırarak, bütün deneyimlerimizi, biz Mersin sanayicisi olarak paylaşmaya hazırız.”

Tekli, konuşmasının ardından misafir iş adamlarının sorularını yanıtladı.

Yazarlar