Bartın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

09.12.2016 - 19:23 | Son Güncellenme:

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç, mesaj yayımladı

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

BARTIN (AA) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Tunç, mesajında, tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu hakikati üzerine bina edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edildiğini hatırlattı.

Türkiye'nin de imzaladığı bildirinin anlamının dünya kamuoyunca paylaşılması amacıyla 10 Aralık tarihinin Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlandığını belirten Tunç, beyannamenin diktatörlerin ihtirasları uğruna milyonlarca masum insanın hayatına kıyıldığı 2. Dünya Savaşı gibi felaketlerin bir daha yaşanmaması için oluşan evrensel mutabakatın eseri olduğunu kaydetti.

Tunç, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin her ülkenin kabul etmesi ve uygulaması gereken evrensel değerler olduğunu vurgulayarak, "Özellikle 14 yıllık AK Parti iktidarında insanımızın tüm hak ve hürriyetlerden tam manasıyla istifade edebilmesi için çok kapsamlı reformlar gerçekleştirilmiş ve bunların uygulamaya eksiksiz yansıtılabilmesi ve toplum tarafından benimsenebilmesi için yeni bir 'kurumsal yapılanma' sürecine girilmiştir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son 14 yılda gerçekleştirilen ve "sessiz devrim" olarak nitelenebilecek reform sürecinde Anayasa'da önemli değişiklikler yapıldığına dikkat çeken Tunç, şunları kaydetti:

"İnsan Hakları ve hukukun üstünlüğü alanında özellikle 2009 yılından beri reform süreci yeni bir ivme kazanmıştır. Anayasa değişiklikleri, yargı reformu stratejisi, insan hakları alanında bağımsız kurumsallaşma, din ve vicdan özgürlüğü, dinler ve kültürler arası diyalog, hoşgörü ve saygı ikliminin geliştirilmesi ve ayrımcılıkla mücadele konularına özel bir önem ve öncelik verilmiştir. Ülkemizde son yıllarda gerçekleştirilen reformlar insanımızın insan hak ve hürriyetlerinin gelişimi açısından çok önemli kazanımları ifade etmesine rağmen nihai hedefimiz, temel hak ve hürriyetleri daha iyi koruyabilecek hak ve özgürlüklerin standartlarını mevcudun çok ötesine taşıyabilecek yeni bir anayasayı yapmaktır."