Sakarya "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü"Ne Doğru

"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü"Ne Doğru

08.12.2017 - 18:30 | Son Güncellenme:

.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları GünüNe Doğru

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Balkanlıoğlu, mesajında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin, 10 Aralık 1948 günü kabul edildiğini ve bu tarihten sonra da 10 Aralık'ın "İnsan Hakları Günü" olarak kutlanmaya başlandığını hatırlattı.

Dünyadaki tüm insanların eşit olduğunu ve eşit muamele görmeleri gerektiğini kaydeden Balkanlıoğlu, "Vatandaşlarımızın her ortamda ve her durumda eşit haklara sahip olması adına bütün tedbirleri almış olan devletimiz, insan haklarının ihlali durumunda başvurulacak mercileri halkımızın hizmetine sunmuştur. Dünyada haksızlığa uğramış, zulüm görmüş, hakkı yenmiş birçok insan bulunmaktadır. İçinde bulunduğumuz Ortadoğu coğrafyasında, özellikle Suriye'de, Filistin'de, Kudüs'te, Mısır’da ve Myanmar'da zulüm gören, haksızlığa uğrayan ve tüm dünyaya bu zulmü, haksızlığı haykırmasına rağmen sesini bizden başka kimselere duyuramayan insanlar olduğunu içimiz acıyarak apaçık görüyor, çare olmaya, derman bulmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Balkanlıoğlu, mesajında, şunları kaydetti:

"Çevre kirliliğine, hayvanlara uygulanan kötü muamelelere karşı duyarlılık göstermemiz elbette takdire şayandır. Ancak bu duyarlılığın, bu hassasiyetin aynısını son günlerde Suriye’de, Filistin’de ve Kudüs’te, uzun zamandan beri de tüm bölgede cereyan eden zulme, insan hakkı ihlallerine, kundakta iken öldürülen masum bebeklerin katline karşı da göstermemizin insan olmanın gereklerinden olduğu düşüncesindeyiz. Bu nedenle uluslar, ırklar, renkler ve canlılar arasındaki bu ikiyüzlülüğün, bu çifte standardın farkına varılmasını; insan haklarının tüm insanlar için dil, din, ırk, renk, ulus ve ülke ayrımı yapılmaksızın aynı ilkeler temelinde, herkes için eşit biçimde uygulanır olmasını temenni ediyoruz. Bu temenninin tüm uluslar tarafından, tüm devletler tarafından paylaşılması bir gereklilik olmakla birlikte aynı zamanda bu konuda inanılır olmanın da şartıdır."