Ankara 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

11.01.2018 - 14:53 | Son Güncellenme:

.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesince, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 20 yıl önceki yerel gazetelerin öne çıkan haberlerin kupürlerinden oluşan sergi düzenlendi.

Haberin Devamı

Çorum Belediyesi Sanat Galerisinde açılan sergide, 1996 yılında kentte yayın yapan Hakimiyet Gazetesi, Çorum Haber Gazetesi, Yeni Gün Gazetesi, Merhaba Gazetesi ve Lider Gazetesinin kupürlerinden oluşan sergi, yerel basın çalışanlarını geçmişe götürdü.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, açılış töreninde yaptığı konuşmada, basının, demokrasinin en önemli unsurlarından bir tanesi olduğunu söyledi.

Milletin sesinin ulaşması mümkün olan en ücra köşede dahi duyulmasının, basının gücü ve etkisiyle mümkün olduğunu ifade eden Külcü, "Özellikle siyasetçiler olarak basının bu gücünün farkındayız. Gece, gündüz demeden, sıcak ya da soğuk demeden hayatımızın neredeyse tamamını takip edip, bunu topluma ulaştıran, bizim toplumla buluşmamızı sağlayan en güçlü iletişim aracı basındır. Yoğun emek sarf ederek görevini yapmaya çalışan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum." dedi.

Haberin Devamı

1996 yılında Merhaba Gazetesinde muhabirlik yapan Kubilay Olcan da mesleğinin ilk yıllarında yaptığı haberlerin bir sergide karşısına çıkmasından dolayı mutlu olduğunu kaydederek, serginin düzenlenmesini sağlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür etti.

Daha sonra Külcü ve yerel basın çalışanları, sergiyi gezdi.