Balıkesir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Balıkesir'de Kutlandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Balıkesir'de Kutlandı

10.01.2018 - 15:13 | Son Güncellenme:

.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Balıkesirde Kutlandı

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ildeki tüm gazetecilere kahvaltı verdi.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği kahvaltıda, Balıkesir ilindeki tüm gazeteciler bir araya geldi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile düzenlenen kahvaltıda konuşan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, 57 yıl önceki hakların her darbe sürecisince gasp edildiğine dikkat çekerek, sürekli yıpranan ve yıpratılan gazetecilerin hakkını sonuna kadar arayacaklarını ifade etti.
Demir, "Gazetecilerin elinde kalan belki de tek kazanım olan yıpranma süresi ile ilgili yeni bir düzenleme gündeme geldi. Meslektaşlarımızın 2008 yılı öncesi 5 yıl olan yıpranma süresi, basın kartı şartına bağlanılarak 2,5 yıla indirilmişti. Şimdi bu sürenin fiilen 2 yılın altına inmesi söz konusudur. Zor şartlarda, 24 saat özveriyle görev yapan basın çalışanları çok daha iyi koşullarda çalışmayı, emekliliğinde daha iyi yaşamayı hak ediyor. Meslek örgütü olarak bu konunun takipçisiyiz. Meslektaşlarımızın hakkını sonuna kadar arayacağız. Başkalarının hakkını aramak için en ön safta giden gazetecileri de kendi hakları için dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz" dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise basın mensuplarının önemli bir görev icra ettiğine değinerek, "Gazeteciler özellikle şehrimizin gelişmesinde, şehrimizin güzelliklerinin duyurulmasında yapılan çalışmaları topluma ulaştırmada ciddi gayret sarf ediyor. Biz siyasetçiler için, belediye başkanları için yerel basının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Sesimiz oluyorsunuz, nefesimiz oluyorsunuz, elimiz ayağımız oluyorsunuz. Olumlu olumsuz her türlü yazılanlardan ders çıkarmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Basının demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirten Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da, "Uzun yıllardır ülkede yöneticilik yapıyorum. Doğal olarak eksik olan, hatalı olan işleri eleştiren, bazen sert eleştiren basın mensuplarıyla karşı karşıya geldim. Ama insan haklarına riayet eden, kul hakkını gözeten tüm gazeteciler ki Balıkesir’de buna inanıyorum tamamına yakın arkadaşım bu konuda hassas olduğunu 1 buçuk yıldır müşahede ediyorum görevlerini yapıyorlar. Eksiklerimizi, hatalarımızı, kusurlarımızı gösteriyorlar. Biz de onları düzeltme gayreti içerisinde oluyoruz. Gelişen teknoloji, insanların düşüncelerindeki farklılaşmalar, çeşitlendirdiği gibi talepleri, kalite anlamında da, sürat anlamında da veya başka unsurlarla da değişik beklentisini oluşturuyor. Siz bunu takip ediyorsunuz, güzel yapıyorsunuz, iyi yapıyorsunuz" dedi.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği kahvaltıya, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Basın İlan Kurumu Müdürü Tahsin Şahin, Balıkesir Valiliği Basın Halkla ilişkiler Müdürü Metehan Gedik ve çok sayıda gazeteci katıldı.