Gündem 10 PKK’lı öldürüldü 12 terörist teslim oldu

10 PKK’lı öldürüldü 12 terörist teslim oldu

30.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli’nin Hozat, Çemişgezek ve Ovacık ilçeleri üçgeninde yer alan Aliboğazı Vadisi’nde terör örgütü PKK’ya karşı 27 Nisan’da başlatılan operasyon dün sabah saatlerinde tamamlandı, birlikler üslerine döndü.

10 PKK’lı öldürüldü 12 terörist teslim oldu

Dün de 8 PKK’lı terörist ölü ele geçirilirken, 2’si yaralı toplam 12 PKK’lı da güvenlik güçlerine teslim oldu. Van’ın Çatak ilçesindeki operasyonda ise 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Aliboğazı Bölgesi’nde 2 tabur asker ile 27 Nisan’da başlayan Şehit Piyade Er Nazmi Yıldızlı-85 operasyonu dün sona erdi. Operasyonda Tunceli’de çatışmada ilk kez 12 terörist silahlarını bırakarak teslim oldu. PKK içinde yaşanan çözülmeler sonucu birçok teröristin teslim olmak istediği belirtildi. Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Son 3 günde 27 terörist etkisiz hale getirilmiştir” denildi. Van’ın Çatak ilçesindeki operasyonda da 2 terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi yakınlarındaki Kato Dağı’nda süren operasyonda, PKK’lılarla çıkan çatışmada, bir korucu yaralandı. Teröristler bir mağarada kıstırılırken, bölgeye takviye kuvvetler ve iş makineleri sevkedildi.

‘Mehterli’ karşılama
Operasyon birlikleri dün sabah erken saatlerinden itibaren helikopterler ve zırhlı araçlarla bölgeden alınarak kışlalarına döndü. Kışlaya giren askerler, buradaki silah arkadaşları tarafından mehter marşı ve sevinç gösterileriyle karşılandı. Bu karşılma töreni kısa sürede askerler tarafından sosyal medya hesaplarında da paylaşıldı.

Sözde Ovacık sorumlusu

10 PKK’lı öldürüldü 12 terörist teslim oldu


Önceki akşam bir grup PKK’lı ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen 5 kadın terörist arasında yer alan Hindistan kod adlı 31 yaşındaki Hindistan Yüksel’in, örgütün Ovacık sorumlusu olduğu ve 14 yıldır dağda bulunduğu belirtildi.