Gündem ‘100 dolar verdim  Gülen’le görüştüm’

‘100 dolar verdim  Gülen’le görüştüm’

13.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Emniyet’e teslim olan itirafçı askerler Gülen’in talimatlarını deşifre etti. Eski üsteğmen N.A. 2011’de ABD’de Gülen’i ziyaret ettiğini, görüşme için de örgüt abisine 100 dolar himmet parası verdiğini söyledi

‘100 dolar verdim  Gülen’le görüştüm’

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduklarını itiraf ederek Emniyet’e teslim olan ve ifadelerinin ardından adli kontrole serbest bırakılan Gölcük Donanma Komutanlığı’nda görevli eski üsteğmen N.A. ve eski astsubay B.A’nın ifadeleri ortaya çıktı. İfadesinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Ergenekon operasyonları dönemindeki söylemlerini anlatan eski üsteğmen N.A. 2011’de ABD’ye giderek Gülen’i ziyaret ettiğini, görüşme için de irtibat kurduğu örgüt abisine 100 dolar himmet parası verdiğini söyledi.

N.A. parayı vermeyenin Gülen’le görüşmesine izin verilmediğini de aktardı. N.A. ifadesinde şu bilgileri verdi:

‘Operasyona devam’

“Gülen’in evindeyken Ergenekon operasyonları yoğun olarak yapılıyordu. İki kişinin konuşmasına tanık oldum. Gülen’e Türkiye’de alınacaklar var, ramazan nedeniyle gözaltılara ara vermeleri gerektiğini anlatıyordu.

Gülen de ‘Onlar zaten oruç tutmuyor, devam edelim’ dedi. 17-25 Aralık’tan sonraki seçimlerde Gülen ‘Ak Parti hükümeti kaybetsin’ diye dualar dağıtılıyordu. Bu duaların kabul olacağını ve Ak Parti’nin seçimi kaybedeceğini anlatıyordu. Ak Parti seçimi kazanınca Gülen, ‘Cemaatin içindeki ikiyüzlüler yüzünden dualar kabul olmadı. İkiyüzlüler gidince dualarımız kabul olacak’ dedi.”

N.A. ayrıca, örgüt içerisindeki mahrem abilerin Ak Parti hükümeti için “Yahudi gibi yastık altında para biriktiriyorlar. Bunlara oy vermeyin” şeklinde konuşmalar yaptığını da anlattı.

Eski astsubay B.A. da örgüt abilerinin alkol kullanmalarını istediğini aktararak, “Deşifre olmamak için alkol alın. Kalabalık yerlerde alkol alın ki kendinizi belli edin. Örgütteki abiler, ‘Abdeste gerek yok, namazı gözünüzle kılın, kendinizi belli etmeyin’ diyorlardı” dedi.