Gündem 100 liraya sahte teşekkür belgesi

100 liraya sahte teşekkür belgesi

14.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, para karşılığı sahte evrak hazırlayan çeteyi yakaladı. Çetenin, öğrenciler için hazırladığı sahte teşekkür belgesini 100 liradan sattığı ortaya çıktı

100 liraya sahte teşekkür belgesi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte evrak üreten bir çeteye operasyon yaptı. Fatih’teki emlak ofisine baskın yapan polis, para, tapu, otomobil ruhsatı, ehliyet, ikamet ve nüfus cüzdanı gibi çeşitli evrakların sahtelerini düzenleyerek satan 2 kişiyi gözaltına aldı. Çetenin ürettiği sahte belgeler arasında karnelerle birlikte verilen teşekkür ve takdir belgelerinin de olması dikkat çekti.
Fatih’te bir emlak ofisinde sahte belge düzenlediği ihbarını alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Polis, önceki gün operasyon yaparak İsmail G. (54) ve Ali Nazif F. (40) isimli iki kişiyi gözaltına aldı. Aramalarda 300 bin TL değerinde 50, 100 ve 200 liralık sahte banknotlar, 53 ehliyet, 140 trafik tescil belgesi, 3 araç ruhsatı, 40’ı kadın olmak üzere 130 nüfus cüzdanı, çeşitli bankalara ait 1000 adet çek, çok sayıda lise ve üniversite diploması, engelli raporu, arsa tapusu, naylon fatura ile 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Yakalanan sahte belgeler arasındaki teşekkür ve takdir belgeleri ise dikkat çekti. Eğitim yılının kapanmasıyla birlikte karnelerle birlikte öğrencilere verilecek teşekkür ve takdir belgelerinin sahtelerini üreten çetenin 100 TL’den sattığı öğrenildi. Çetenin, karnelerinde düşük not olan öğrencilerle görüştüğü ve puanları yükselteceklerini söylediği de öğrenildi.
Operasyonda sahte belgelerin mühürlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait 4 mühür ile 4 yazıcı ve 1 PVC makinesi ele geçirildi.
Sahte tapuyla satış
Bakırköy’deki bir arazinin tapusunun da kopyalandığı ve 34 milyon liraya internetten satışa sunulması da dikkati çekti.

Yazarlar