Gündem 101’lik mucize

101’lik mucize

04.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nepal’de enkaz altından sağ olarak çıkarılan 101 yaşındaki adam yüzleri güldürürken, yardımların kırsal kesimlere geç ulaşması nedeniyle 7.200 olan ölü sayısının ciddi oranda artması bekleniyor

101’lik mucize

Nepal’de ülkeyi yerle bir eden 7.8 şiddetindeki depremin ardından kurtarma çalışmalarından ümit kesildiği anda enkazdan 101 yaşında bir adam sağ olarak çıkarıldı. Depremin bir hafta sonrasında kendi evinin enkazından hafif yaralı olarak çıkarılan Funchu Tamang isimli yaşlı adam büyük sevinç yarattı. Polis yetkilisi Arun Kumar, ‘yaşlı adamın helikopterle hastaneye kaldırıldığını ve durumunun sabit olduğunu’ açıkladı. Ancak bu sevindirici habere rağmen şu ana dek 7 bin 200 olarak açıklanan ölü sayısının ‘fazlasıyla’ artmasından endişe ediliyor.
Kırsal kesime ulaşılmadı
Artık Katmandu ve çevresindeki kurtarma çalışmalarında canlı çıkarma umudu kalmazken, ekiplerin henüz ulaşılamayan kırsal kesimlere yönlendirilmesi bekleniyor. Deprem hakkında konuşan Finans Bakanı Ram Sharan Mahat, ‘kırsal kesimlere ulaşılmasıyla ölü sayısında ciddi bir sıçrama beklediklerini’ ifade etti. Mahat, “Tüm evlerin yıkıldığını bildiğimiz ancak henüz ulaşamadığımız köyler var” dedi.
Birleşmiş Milletler yetkilisi Valerie Amos ise, ‘öncelikli hedeflerinin kırsal kesimlere ulaşmak’ olduğunu açıklarken, gelen yardımların gümrükte bekletilmesinden şikâyetçi oldu.