İzmir 11 YILIN ARDINDAN ÇİFTE BAYRAM

11 YILIN ARDINDAN ÇİFTE BAYRAM

04.07.2016 - 11:38 | Son Güncellenme:

.

11 YILIN ARDINDAN ÇİFTE BAYRAM

11 yıl sonra 26 haftalık ve 780 gram doğan bebekleri Kayra Efe’ye 122 gün kuvözde kalmasının ardından kavuşan Alkan çifti, çifte bayram yaşıyor.
İzmirli Meliha-Hakan Alkan çifti, evliliklerinin 11. yılında gelen ancak kucaklarına alamadan kuvöze koyulan 26 haftalık 780 gram doğan bebekleri Kayra Efe’ye 122 gün sonra kavuştu. 4 ay boyunca kuvözde görüp emziremediği oğlunun Ramazan Bayramı öncesi taburcu edilmesiyle mutluluğun en büyüğünü yaşan anne Alkan, “Çifte bayram yapıyoruz. Bu heyecan, bu sevgi, bu mutluluk anlatılmaz yaşanır” dedi.
Tansiyonu 20’ye çıktı
İzmir’in Aliağa ilçesinde yaşayan, özel bir şirkette muhasebecilik yapan Meliha Alkan ile makine operatörü Hakan Alkan 2005 yılında evlendi. 11 yıl çocuk özlemi ile yaşayan çift, sonunda bebek sahibi olacaklarını öğrendi. Hamileliğin 4. ayında yüksek tansiyon çıkan Meliha Alkan, özel hastaneye yatırıldı. Tansiyonu 20’ye yükselen anne Alkan, gebeliğinin 26. haftasında hem kendi hem de bebeğinin sağlığının riske girmemesi için sezaryene alındı. 31 santimetre boyunda, 780 gram ağırlığında doğan Kayra Efe bebek, kuvöze yatırılması için İzmir Kent Hastanesi’ne sevk edildi. Kayra Efe, Pediatri ve Neonatoloji Uzmanı Dr. Cengiz Öztürk tarafından Kent Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınırken, loğusa anne ise doğum yaptığı hastanede kaldı. Baba Alkan eşi taburcu oluncaya kadar birkaç gün iki hastane arasında mekik dokudu. Taburcu olup evine Aliağa’ya dönen anne Alkan da bebeğinin beslenmesi için her gün sütünü sağarak Kent Hastanesi’ne getirdi.
Kavuşmak için 122 gün daha beklediler
Alkan çifti, 4 ay boyunca her gün Aliağa’dan geldi, süt getirip, özlemle kuvözdeki bebeklerini seyretti, doktorundan bilgi alıp, taburcu olacağı günü bekledi. Kayra Efe, kuvöze yatırıldıktan tam 122 gün sonra taburcu edildi. Yeni doğan Sorumlu Hemşiresi Havva Gökduman ve ekibi 4 ay annelik yaptıkları Kayra Efe’yi büyümüş ve sağlıklı olarak anne ve babasına verip taburcu ederken serviste duygulu anlar yaşadı.
“Sağlığı çok iyi”
Ağırlığı yarım kilonun altında olan bebekleri de büyüttüklerini belirten Pediatri ve Neonatoloji Uzmanı Dr. Cengiz Öztürk, “Bebeğimiz bize geldiğinde 780 gramdı, 3 kilo 30 gram taburcu ettik. Boyu da 46 santimetre oldu. Sağlığı da çok iyi. Bizim görevimiz tamamlandı, artık Kayra Efe’yi annesi, babası büyütecek” dedi.
“İçimde havai fişekler patlıyor”
Öte yandan evliliklerinin 11. yılında kavuştuğu bebeğinin erken doğması yüzünden ciddi korkular yaşadığını belirten anne Alkan, “Kucağıma alamadan kuvöz için Kent Hastanesi’ne gönderilmişti. Taburcu olup kuvözde gördüğümde çok korktum, minnacıktı. İyi olacak mı diye ağlıyordum. Duygularım anlatılmaz, yaşanır. Oğlum Ramazan Bayramı öncesi taburcu olunca bize de çifte bayram yapmak kaldı. Doktorumuza, bebeğime çok iyi bakan hemşire ablalarına çok teşekkür ediyorum” dedi. Baba Hakan Alkan ise sevincini “İçimde havai fişekler patlıyor” diye tanımlarken, “Eşimin hamile olduğunu öğrendiğimde de ayaklarım yerden kesilmişti, şimdi içim içime sığmıyor. 4 ay çok zor geçti ama geçti ve bitti. Çifte bayram yapıyoruz, biri Ramazan Bayramı diğeri Kayra Efe bayramı” diye konuştu.