Ege 118 bin kişi iş sevinci yaşadı

118 bin kişi iş sevinci yaşadı

15.03.2017 - 04:32 | Son Güncellenme:

İstihdam seferberliği, İzmir’de meyvelerini vermeye başladı. SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, “Bu seferberlik kapsamında Ocak ve Şubat aylarında kentte 118 bin 416 kişi ilk defa işe başladı. İş dünyasının katkısı sürüyor” dedi

118 bin kişi iş sevinci yaşadı

SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, İzmir’de istihdam seferberliği kapsamında Ocak ve Şubat aylarında 118 bin 416 kişinin ilk defa işe başladığını söyledi. Gülcemal, Medicalpark İzmir Hastanesi’nde düzenlenen toplantıda, istihdam seferberliğine verdiği destek için hastane yönetimine teşekkür etti.

Haberin Devamı

İzmir iş dünyasının istihdam seferberliğine desteğinin sürdüğünü kaydeden Gülcemal, “Ocak ve şubat ayında İzmir’de 118 bin 416 kişi ilk defa işe başladı, az bir sayı değil. İzmir’de 1 milyon 200 bin sigortalı var” dedi.
Gülcemal, İzmir’de SGK olarak daha önce 96 bin işyerine istihdam desteği verdiklerini, asgari ücret desteğinin hayata geçmesiyle 110 bin işyerinin asgari ücret desteği almaya başladığını anlatarak, kentin istihdamına her ay 132 milyon lira destek verdiklerini kaydetti.

Medicalpark desteği

İstihdam seferberliği sayesinde işgücü maliyetlerini bahane ederek kayıt dışı işçi çalıştıran iş verenlerin bahanesini ortadan kaldırdıklarını söyleyen Gülcemal, “2017 Şubat ayından itibaren işe alınan işçilerin sosyal güvenlik primleri ve vergileri SGK tarafından karşılanacak. İşverenlerimize sadece bu işçilerin net asgari ücret üzerindeki ödemeleri kalacak. Ücret üzerindeki tüm işçilik maliyetleri yüzde sıfır oranında belirlenmiş oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kadına öncelik verdiler

Hastanenin Genel Müdürü Veysi Kubba, seferberliğe tam destek verdiklerini, Ocak’ta çalışmalara başladıklarını anlattı. Kubba, 3 ay boyunca 73 genci hastanede işe başlattıklarını kaydetti, bu sayının yüzde 70’inin kadın olduğunu dile getirerek, “2017 sonuna kadar 200 kişiyi daha iş sahibi yapacağız” dedi.