Kayseri "12. Kayseri Ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı"Na Doğru

"12. Kayseri Ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı"Na Doğru

07.03.2017 - 16:17 | Son Güncellenme:

14 ülkeden ve 81 şehirden bin 900 firmanın katılacağı fuar, 9 Mart'ta kapılarını açacak Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kayacan: "Fuara gelen çiftçilerimiz her türlü yeniliği görecek ancak diğer fuarlardan farklı olarak karşılarında teknik eleman görecekler. Kafalarına takılan soruları sorabilecekler"

12. Kayseri Ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım FuarıNa Doğru

KAYSERİ (AA) - Kayseri ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı'nın 12'ncisi, 9 Mart'ta kapılarını ziyaretçilere açacak.

Haberin Devamı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, müdürlük binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte düzenlenen tarım fuarının Türkiye'deki en iyi üç fuardan biri haline geldiğini söyledi.

Fuarın geçen yıl 300 bin ziyaretçi ağırladığını belirten Kayacan, "Bu yıl 300 bini aşacağız. Profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Bakanlık olarak açtığımız stantta veteriner ve ziraat fakültelerinden hocalarımız bulunacak. Ankara Zirai Araştırma Enstitüsünden 4 uzman, sürekli çiftçilerimizden gelen soruları yanıtlayacak. Dört gün boyunca vereceğimiz eğitimlerle çiftçilerimizi bilinçlendireceğiz. Fuara gelen çiftçilerimiz, her türlü yeniliği görecek ancak diğer fuarlardan farklı olarak karşılarında teknik eleman görecekler. Kafalarına takılan soruları sorabilecekler. Konunun uzmanlarıyla da fuarda bir araya gelecekler. Irak, Macaristan gibi 14 ülkeden katılımcı gelecek. Ayrıca fuar süresince böcek şenliği yapacağız. Artık daha az ilaç kullanıp bunun yerine doğal böcekleri tercih etmeliyiz. Ankara Üniversitesi'nden gelecek bir hocamız, bu böcekleri çiftçilerimize tanıtacak. Hedefimiz, Almanya'daki Hannover Tarım Fuarı'nın seviyesine gelebilmek." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kayacan, Kayseri'yi Türk dünyasının tarım başkenti yapmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Atlas Uluslararası Fuarcılık yetkilisi Fevzi Atasağun da tarımdaki gelişmelerin en iyi tarım fuarlarında takip edildiğini belirtti.

Atasağun, Kayseri Tarım Fuarı'nın 12'ncisinin düzenlendiğini anımsatarak, bu yıl yurt içinden ve yurt dışından bin 900 firmanın fuara katılacağını, 14 ülkeden de katılımcıların olacağını kaydetti.

Fuarda modern alet ve makine ile diğer tarımsal ürünlerin sergileneceğini anlatan Atasağun, "Çiftçilerimiz fuarda yeni teknoloji ürünü traktörler, biçerdöverler, toprak işleme, ekim dikim makineleri, hayvancılıkla ilgili modern alet ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddelerini görme, inceleme fırsatı bulacak." diye konuştu.

Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdülkadir Güneş de tarımın artık geleneksel yöntemler yerine modern teknikle yapıldığını, tarımdaki teknolojik gelişmeleri takip etmek isteyen tüm çiftçileri fuara beklediklerini dile getirdi.

Yazarlar