Gündem 12 kentte ‘telekulak’ operasyonu: 28 gözaltı

12 kentte ‘telekulak’ operasyonu: 28 gözaltı

01.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eskişehir merkezli olmak üzere 12 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen ‘usulsüz dinleme’ operasyonunda aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 28 polisin gözaltına alındığı bildirildi.

12 kentte ‘telekulak’ operasyonu: 28 gözaltı

Eskişehir Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, özel hayat ve haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, kamu araçlarının usulsüz olarak suçta kullanılması’ iddiları ile ilgili operasyon başlatıldığını açıkladı.
Açıklamada, Eskişehir merkezli eş zamanlı operasyonun Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır, Mersin, Sakarya ve Ankara ili olmak üzere 12 ili kapsadığı vurgulandı. Açıklamada, “Operasyon sonucunda; 1 ikinci sınıf Emniyet Müdürü, 2 üçüncü sınıf Emniyet Müdür, 1 dördüncü sınıf Emniyet Müdürü, 2 Emniyet Amiri, 1 başkomiser, 3 komiser yardımcısı ve 19 polis memuru olmak üzere 28 kişi hakkında adli işleme başlanılmış, 1 kişinin aranmasına devam edilmektedir” denildi. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, usulsüz dinleme iddialarına ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 28 zanlı adliyeye sevk edildi. Adliyede sorgular sürerken hakkında gözaltı kararı bulunan 4 şüpheli daha adliyeye gelerek teslim oldu. Böylece adliyeye sevk edilen kişi sayısı 32 oldu.