Gündem 12 kritik noktada PKK'ya operasyon

12 kritik noktada PKK'ya operasyon

10.09.2016 - 16:36 | Son Güncellenme:

PKK'yı şehir merkezlerinden kazıyan güvenlik güçleri, Kars, Bingöl, Tunceli,  Diyarbakır, Şırnak, Hakkari ve Ağrı kırsalında teröristlerin peşinde. Hava destekli operasyonlarda bazı bölgeler tamamen PKK'lıardan arındırıldı.

12 kritik noktada PKKya operasyon

PKK'lı teröristlerin son bir yılda şehir merkezlerinden temizlenmesiyle, operasyonlar kırsala kaydı.

Haberin Devamı

Ordu birlikleri, dağlık alanda aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı teröristleri bulup sığınaklarına girmek için Kars, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari ve Ağrı'daki 12 kritik noktaya hava destekli operasyon gerçekleştiriyor.

Uydu görüntüleri, insansız hava aracı ve istihbari bilgiler doğrultusunda, PKK'lı teröristlerin yoğunlaştığı Hakkari'nin Çukurca, Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri kırsalı, Ağrı'da Tendürek Dağı, Kars'ın Kağızman ilçesindeki Çemçe-Madur bölgesi, Tunceli'nin Çemişgezek ile Hozat ilçeleri arasındaki Aliboğazı mevkisi olmak üzere 12 nokta hedefte.

Hakkari'nin Çukurca kırsalındaki operasyonda bugüne kadar 186 terörist öldürüldü. Türkiye sınırları içindeki Ertüş Kampı (Kale Tepe, Hisar Dağı arkası, Ertüş köyü ve Uzundere bölgesini içeren alan) terörist unsurlardan arındırıldı.

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerinin kesiştiği bölgede ise operasyonlar üç gün önce başladı.

Operasyonda yöredeki sivillerin zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösteriliyor. Bu amaçla Diyarbakır Valiliği 13 köyün yer aldığı alanda sokağa çıkma yasağı ilan etti. Lice ilçesine bağlı Güçlü, Gökçe, Ziyaret, Uçarı, Serince, Çağdaş, Kayacık, ve Esenler Mahallesi, Hani'ye bağlı Kırım, Gömeç ve Yayvan Mahallesi, Kocaköy'ye bağlı Şaklat ve Yazıköy Mahallesi'ndeki yasak, 9 Eylül Cuma günü saat 05.00'te başladı.

Yurt içindeki operasyonlar sürerken, aynı zamanda PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarına da hava saldırıları düzenleniyor.

Yazarlar