Gündem 12 MiLYAR $’LIK UÇAK ANLAŞMASI

12 MiLYAR $’LIK UÇAK ANLAŞMASI

16.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Arap ülkelerinin Katar’a yönelik yaptırımları devam ederken, Katar’ın 12 milyar dolar değerinde F-15 savaş uçağı alımı için ABD ile anlaşma imzaladığı bildirildi.

12 MiLYAR $’LIK UÇAK ANLAŞMASI

Katar’ın resmi haber ajansı QNA’da yer alan Katar Savunma Bakanlığının açıklamasında, 12 milyar dolara 72 adet F-15 savaş uçağı alımı için ABD ile anlaşma imzalandığı duyuruldu. Anlaşmanın imza töreni için Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed El Atiye’nin dün Washington’da ABD Savunma Bakanı Mattis’le bir araya geldiği belirtildi.
Geçen yıl onaylandı
Söz konusu anlaşmanın “ABD’de 42 eyalette 60 bin kişiye istihdam sağlayacağı” bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, anlaşmanın “bölge ve ötesinde barış ve istikrarı destekleyeceği ve aşırılığa karşı yakın stratejik işbirliği sağlayacağı” da ifade edildi. ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) konuyla ilgili açıklamasında ise “Anlaşmanın Katar’ın savunmasına muazzam bir yetenek katacağı ve ABD ile Katar arasındaki karşılıklı güvenliğe yönelik işbirliğini artıracağı” vurgulandı. Anlaşma geçtiğimiz yıl ABD Kongresinde onaylanmıştı. Ancak imzaların açıklanması bazı Arap ülkelerinin Katar’a yönelik abluka uygulamasının ardından geldi.