Gündem 12’nci kurban Habibe dört kişiye can olacak

12’nci kurban Habibe dört kişiye can olacak

17.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü ek binasına 4 Kasım’da PKK’lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan 17 yaşındaki Habibe Aydın’ın tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşti.

12’nci kurban Habibe dört kişiye can olacak

Ailesi, genç kızın organlarını bağışlama kararı aldı. Ağabey Mehmet Emin Aydın, “Kardeşim kan bağışıyla hayata tutunmuştu. Başkasının kanıyla bu kadar yaşadı. Şimdi onun organlarıyla başkaları hayat bulacak” dedi.
Anne Suzan Aydın ve yakınları, Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakıp terör saldırısını gerçekleştirenlere beddua etti. Anne Aydın, “Onlar da parçalansın, Allah hakkımızı bırakmasın, onlar bizim ciğerimizi yaktı, onların da ciğeri yansın. Onlar da paramparça olur inşallah” diye tepki gösterdi.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Kırbaş da, “Genç kızımızın organları Türkiye’nin çok farklı yerlerinde, farklı insanlar üzerinde yaşayacak. Böbreklerden 1’i Ankara’ya, diğeri Antalya’ya, karaciğeri Malatya’ya gidecek. Ve korneaları da Dicle Üniversitesi göz bankasında kullanılmak için bekletilecek” dedi. Habibe’nin ölümüyle, terör saldırısında ölenlerin sayısı 12’ye çıktı.