Gündem 12 terörist etkisiz hale getirildi

12 terörist etkisiz hale getirildi

08.04.2016 - 13:14 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığından, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

12 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dün yaşanan önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgiler verildi.

Haberin Devamı

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirilirken, operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 192’ye çıktı. 7 el yapımı patlayıcının da imha edilmesiyle operasyonlarda imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı da 435’e ulaştı.

Şırnak’ta devam eden operasyonda ise bir terörist etkisiz hale getirilirken, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 157’ye çıktı. Bir kuru sıkı tabanca ve beton kırmak için kullanılan bir hiltinin ele geçirildiği operasyonda, 6 el yapımı patlayıcı da imha edildi. Böylece operasyonlarda imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 404 oldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda, 3 terörist etkisiz hale getirilirken, bölgedeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 138'e yükseldi. Operasyonda ayrıca bir tabanca, 7 el bombası, 3 A/T roket mühimmatı, 3 sevk fişeği, 100 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 100 biksi fişeği, 2 gaz maskesi, 6 büyük mutfak tüpü ve çok sayıda tıbbi malzeme ele geçirildi. 7 el yapımı patlayıcının imha edilmesiyle, operasyonlarda imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 207'ye ulaştı.

Haberin Devamı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde devam eden operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, 7 kaleşnikof piyade tüfeği, 19 adet kaleşnikof şarjörü, 4 el bombası, bir roket atar mühimmatı ele geçirildi ve 6 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Terör örgütünün Irak'ı n kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan, bir terörist ise Silopi'de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde devam eden operasyonda tespit edilen 4 sığınakta, 50 kilogram amonyum nitrat, yaşam malzemesi, bir adet ilk yardım çantası ile Gaziantep'in İslahiye ilçesinde gerçekleştirilen yol aramasında, 20 roketatar mühimmatı, 20 roketatar sevk fişeği ve 35 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi.