Ege 12 ülkeden 40 ithalatçı özel davetle geliyor

12 ülkeden 40 ithalatçı özel davetle geliyor

25.03.2018 - 00:53 | Son Güncellenme:

Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin, Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği ‘Alım Heyeti Programı’ sayesinde 2,5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşılacak

12 ülkeden 40 ithalatçı özel davetle geliyor

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek olan MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 28-31 Mart tarhileri arasında kapılarını açacak. Fuarİzmir’de yapılacak fuarda, ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen bin 500’e yakın blokla A, B ve C hollerinde kurulacak stantlarda doğaltaşlar sergilenecek.

Haberin Devamı

Hedef, yüzde 30 pay

Dünyanın en büyük üç fuarı arasında yer alan ve sektörle ilgisi olan herkesin ziyaret programına aldığı Marble’a, Türkiye’nin toplam doğaltaş ihracatının yüzde 48’ini gerçekleştirdiği 12 ülke ise özel bir organizasyonla katılacak. Organizasyonda 500’den fazla ikili iş görüşmesi olacak. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, “Marble, İzmir’e 100 milyon dolar katma değer sağlıyor. Fuar’ın ihracatımıza sağlayacağı itici güçle 2018 yılı sonunda Türk doğaltaş sektörü olarak 2.5 milyar dolar ihracat hedefine kolaylıkla ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

Türkiye’nin dünya doğaltaş rezervlerinin üçte birine sahip olduğu bilgisini veren Kaya; “Dünya doğaltaş sektöründe dış ticaret hacmi 20 milyar dolar seviyesinde. Türkiye’nin doğaltaş ihracatı ise 2 milyar dolar. Biz bu pazardan yüzde 10 pay alabiliyoruz. URGE Projesi, Tasarım Yarışması ve Fuarlardaki tanıtımlarımızla işlenmiş ürün ihracatına yoğunlaşarak dünya doğaltaş ticaretinden rezervlerimiz oranında yüzde 30 pay almak için çabalıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

URGE meyvelerini veriyor

Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından yürütülen “İşlenmiş Doğaltaş Sektöründe Tasarım Odaklı İhracatın Geliştirilmesi” isimli URGE Projesi de meyvelerini vermeye başladı. 23-27 Ocak 2018 tarihleri arasında URGE Projesi kapsamında İngiltere’ye yönelik gerçekleştirilen ve Mimarlık Ofislerine Türk doğaltaş taşının tanıtıldığı “Sektörel Ticaret Heyeti” sonrasında İngiltere’den 17 mimarlık ofisi Marble Fuarı’na katılma kararı aldı.