Gündem 13 gün sonra Nusaybin

13 gün sonra Nusaybin

27.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’in Nusaybin ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı 13 gün sonra dün saat 08.00’den itibaren kaldırıldı. PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında günlerce devam eden çatışmalardan geriye yıkılan evler, sökülen kaldırımlar, kazılan sokaklar kaldı...

13 gün  sonra  Nusaybin

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Nusaybin Kaymakamlığı tarafından dün duyuruldu. Yasağın sabah 08.00’den itibaren kaldırıldığı belirtilen açıklamada “Kendi can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağına göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi. Operasyonlarda yaklaşık 100 hendeğin kapatıldığı, barikatın kaldırıldığı, 38 perde ve brandanın indirildiği, 30’u aşkın patlayıcı düzeneğinin imha edildiği, 20 teröristin etkisiz hale getirildiği, 5’i aşkın teröristin yakalandığı belirtildi. Yasağın kalkması ile birlikte çatışmaların izleri de görüntülendi. PKK’lılara operasyonların yoğun olarak yapıladığı Abdulkadirpaşa, Farat, Yenişehir ve Dicle olmak üzere 4 mahalleye araç girişine güvenlik güçleri izin vermedi. Sadece yayaların girip çıkabildiği 4 mahalleye giriş ve çıkışlar kontrollü olarak yapıldı.

Haberin Devamı

Duvarlar yıkıldı

Patlamalar nedeniyle hasar gören içme suyu şebekesinden akan sular, sokak aralarında küçük göletler oluştururken, PKK’lıların kazdığı hendekler de suyla doldu. Halen birçok mahalle ve sokakta kazılan hendek ve kurulan barikatların olduğu görüldü. Beton elektrik direklerinin devrildiği sokaklarda, belediye dahil bir çok kuruma ait araçların da kurşunlanarak barikat olarak kullanıldığı gözlendi. Birçok evin bahçe duvarı yıkılırken, onlarca evin kapısı, pencereleri ve duvarlarının patlama ve kurşunların isabet etmesi sonucu yıkıldığı ortaya çıktı.

Marketlere akın

İlçede oturanlar çatışma ve patlamalar nedeniyle evlerinin sokaktan uzak odalarında günlerce, aç ve korku içerisinde kaldıklarını anlatırken bir daha çatışma yaşanmamasını istedi. Yasakların kaldırılması ardandan temel ihtiyaç gıda maddelerini gidermek isteyenler market ve manavlara akın etti. Sokağa çıkma yasağı sırasında çıkan çatışmalarda ölenlerin de toprağa verilmesi bekleniyor. Güvenlik güçleri önlemleri sürdürürken, ilçede gerginliğin de sürdüğü ifade edildi. Çok sayıda ailenin göç ettiği ilçede, bazı ailelerin sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla geri döndüğü görüldü.

Haberin Devamı

Derik’te yasak başladı

Nusaybin’deki yasağınm kalkmasının ardından Derik’te gerçekleştirilecek olan operasyonlar nedeniyle Kaymakamlık tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Dün gece saat 24.00’ten dün 17.00’ye kadar konulan sokağa çıkma yasağı daha sonra kaymakamlık tarafından bugün saat 12.00’ye kadar uzatıldı.

Hakkâri’de hava harekâtı
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK militanlarınca kullanılan barınak, mağara ve silah mevzilerinin, önceki gün düzenlenen hava harekatıyla imha edildiği bildirildi. Şemdinli ilçesinde bir ev ve eklentilerindeki aramada, 3 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve buna ait 100 fişek ele geçirildi.
Adana’da polisin ’dur’ ihtarına rağmen kaçan sürücünün kullandığı otomobil, terk edilmiş olarak bulundu. Bomba aranan araçta suç unsuru olmadığı saptandı. Kiralık olduğu belirlenen otomobili kiralayan kişi veya kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Iğdır’da terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda belediye meclis üyesi ile eski DBP yöneticilerinin de aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı.
Batman’da terör örgütüne yönelik operasyonda, 4 sığınakta el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ile yaklaşık 1 ton yaşam malzemesi ele geçirildi.