Ege 130 konutta mutluluk

130 konutta mutluluk

11.12.2017 - 05:53 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’de 130 konut için kura çekilişini yaptı. İlk sahibi belirleyen Başkan Kocaoğlu, “Vatandaşların sağlıklı konutlarda yaşamasını istiyoruz” dedi

130 konutta mutluluk

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’deki kentsel dönüşüm için ilk kura çekimini yaptı. İlk etapta 130 konut çekilişle sahiplerini buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda noter huzurundaki kura çekimine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da katıldı. İlk hak sahibinin ismini kurayla belirleyen Başkan Kocaoğlu, kentsel dönüşümden elde ettikleri tek kazancın, vatandaşların sağlıklı konutlara yerleştirilmesinin mutluluğu olacağını kaydetti, “Kentsel dönüşüm bina yapıp yıkmak değil. Kentsel dönüşüm, sağlıksız konutların olduğu yerde, çağın gereklerine uygun, yaşanacak yoğunlukta bölgeler yaratmaktır. Büyükşehir olarak dönüşümdeki ilk konutlarımızın temelini Uzundere’de attık. Bu işten belediyeye bir kuruş beklemiyoruz. Tam tersine, sizin alacağınızı artırabilmek için altyapıyı ve soysal donatıyı biz üstleniyoruz” dedi.

Haberin Devamı

28 Aralık’ta Örnekköy 1. Etap yapım ihalesine çıkacaklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hayati bir ihtiyacınız yoksa yerinizi satmayın. Çünkü eviniz asıl değerini ikinci, üçüncü etapta bulacak. O zaman bugünkü fiyatının iki misline çıkacak. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Örnekköy örnek olacak” diye konuştu.

İhale 28 Aralık’ta

Kura çekiminde ikinci hak sahibini de Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar belirledi. Akpınar, “Başkan Kocaoğlu, yorgun bir kenti gençleştirmek ve gelecek kuşaklara daha iyi bir kent bırakmak için uğraşıyor” ifadelerini kullandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’deki kentsel dönüşümün 1. Etap yapım çalışmaları için 28 Aralık’ta ihale kararı aldı. Yıpranmış, sağlıksız ve kaçak yapılardan oluşan Örnekköy proje alanında mevcut durumda 705 adet yapı ve 91 adet işyeri olmak üzere toplam 1291 bağımsız birim bulunuyor. Toplam 3520 konut ve 338 adet işyerinin inşa edileceği proje alanında toplam 6 ayrı konut tipi tasarlandı. 30 bin metrekare yeşil alan ve rekreasyon alanı, spor alanı, kapalı pazar yeri bulunuyor.