Ekonomi 14 Şubat çiçekleri kar altında kaldı

14 Şubat çiçekleri kar altında kaldı

12.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de etkili olan kar yağışı nedeniyle, Türkiye’de kesme çiçek üretiminin yüzde 60’ının karşılandığı Menderes ilçesinde  çok sayıda seranın çökmesi ve aşırı soğuklardan dolayı Sevgililer Günü için hazırlanan çiçekler zarar gördü. İlçede, seralarında kesme çiçek üretimi yapan Cemil Az, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seraların kar yükünü taşıyamayarak birer birer çöktüğünü ifade etti.

14 Şubat çiçekleri kar altında kaldı

Kesin tespit yapamadıklarını ancak yüzde 50’e yakın oranda hasarın bulunduğunu tahmin ettiklerini dile getiren Az, “Sevgililer Günü için dikilen çiçeklerdi bunlar. Gül, karanfil, şebboy ve lilyumlar, karın altında kaldı, fiyatlarda artış olacaktır. Maddi hasarımız çok yüksek. Yılda bir kez Sevgililer Günü’nde para kazanmayı umut ediyorduk ama olmadı” dedi.

İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış da kar yağışının çiçek üretimini büyük ölçüde etkilediğini, mezata giren çiçek miktarında yarı yarıya düşüş olduğunu belirtti. Kış, “Seralarda büyük hasar var. Şu ana kadar bize ulaşan haberlere göre 15 serada çökme olduğunu biliyoruz” diye konuştu.