Kayseri 14 YAŞINDAKİ BİRSEN’DEN 8 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

14 YAŞINDAKİ BİRSEN’DEN 8 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

16.02.2016 - 10:27 | Son Güncellenme:

.

14 YAŞINDAKİ BİRSEN’DEN 8 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

Kayseri’nin Develi ilçesinde ‘okula gidiyorum’ diyerek evden çıkan 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi Birsen Arslan’dan 8 gündür haber alamadıklarını söyleyen baba Orhan Arslan, "Ölüsü ya da dirisi neyse bulunmasını istiyoruz" dedi.
8 Şubat Pazartesi günü öğle yemeği için Develi’de bulunan evine gelen ve daha sonra tekrar ’okula gidiyorum’ diyerek evden ayrılan Pembe Cesarettin Kocatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Birsen Arslan’dan 8 gündür haber alamadıklarını söyleyen baba Orhan Arslan, “Kızımı sabah okula gönderdim. Öğlen geldi ve beraber yemek yedik. Sonra Birsen çantasından dört tane kitabını çıkardı. Kitaplarını neden çıkardığını sordum. Tekrar okula gideceğini söyledi. Evden çıkarken bir şey hissettim ve kızımı yanıma çağırdım. Çantasına baktım. Herhangi bir elbise yoktu" dedi.
Arslan, "Akşam eve geldiğimde Birsen yoktu. Normalde eve gelmesi gerekiyordu. Hemen okula gittim. Okulun etrafındaki sokaklara baktım ama bir şey bulamadım. Birsen’in arkadaşına sordum. Birsen arkadaşına ‘babamın kolu kırık benim biran önce eve gitmem lazım’ demiş” diye konuştu.
"İLAÇLARLA AYAKTA DURUYORUZ"
14 yaşındaki Birsen’den 8 gündür haber alamadıklarını söyleyen baba Orhan Arslan, şunları söyledi:
“Biz kızımdan hiçbir şekilde bir haber alamıyoruz. Daha önce gittiğinde akşam saat 9 gibi gelirdi. Mutlaka annesine ulaşırdı. 8 günden beri hiçbir haber yok ve hiçbir şekilde annesine ulaşmadı. Arkadaş çevresine sorduk ama hiç kimse görmemiş. Yetkililerin kızımı bulmasını istiyoruz. Ölüsü ya da dirisi neyse bulunmasını istiyoruz. Şimdi gözyaşımız akmıyor olabilir ama ilaçlarla ayakta duruyoruz. Ailevi sorunumuz yoktu. Kızımızla herhangi bir tartışmamız, onu kıracak bir kelimemiz olmadı. Kızımız şimdiye kadar bize ulaşamadığına göre birileri zorla tutuyor olabilir. Kaçırılma ihtimali de var ve endişeleniyoruz. Aklımıza her şey geliyor, hayatından da endişe ediyoruz. Görenlerin, duyanların biran önce bize ve polise ulaşmalarını istiyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Kızım yeter ki gelsin ben ona hiçbir şey demeyeceğim. Annesi rahatsız.”
Anne Ümmü Gülsüm Arslan ise, “Belki karşıma çıkar diye her zaman yollara bakıyorum. Dün akşam bütün kıyafetlerini katladım. Kızım her gece beni öpmeden uyumazdı. Bana ’annem, meleğim’ derdi. Kızımın geri gelmesini istiyorum” şeklinde konuştu.
"Ben kızımı istiyorum" diyen anne Arslan, “Kızım daha önce de gitti ama her şekilde bana ulaşır, telefon açar, ’Anne ben geliyorum’ derdi. 8 gündür hiç haber alamadım, bana ulaşmadı. Ailevi sorun yoktu. Benimle daha iyi anlaşırdı. Ben hiçbir şeyine kızmazdım” ifadelerini kullandı.
DAHA ÖNCE DE EVİ TERK ETTİ
Kızının daha önce de evi terk ettiğini dile getiren anne Arslan, sözlerini şöyle devam etti:
“Önceden de evi bir çok defa terk etti ama iki aydır hiç gitmiyordu. Bu duruma çok seviniyordum. İstediği her şeyi alıyordum. Yeter ki gitmesin diyordum. Dün bir gazeteye kayıp ilanı verdim. Görenler, duyanlar inşallah haber verirler. Kızıma sesleniyorum: ’Birsen’im, bir tanem geri dön anneciğim bana, Yine kokunu alayım. Akşamları beni öp de öyle uyuyayım ne olur. Yeter ki gel. Ne olursa olsun, geri dön. Her şeyinle kabulümsün.’ Eğer benim kızımı biri zorla tutuyorsa merhameti varsa bıraksın ne olur.”