Ekonomi 15 Ekim’e kadar uzadı

15 Ekim’e kadar uzadı

02.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (Gyoder) ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak için 1 Ağustos’ta başlattığı ‘Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye’ kampanyası yoğun talep üzerine 15 Ekim 2016 tarihine kadar uzatıldı.

15 Ekim’e kadar uzadı

GYODER üyesi 49 üye firmanın katılımı ile devam eden kampanyada, 122 projedeki 60 bine yakın konut ve 3 bin 200 ofis, 10 yıl vadeli, aylık yüzde 0.7’lik bir kredi faizi ve yüzde 20 peşinat ile tüketiciye sunuluyor.

Kampanya sayesinde ağustos ayını sektör olarak çok başarılı geçirdiklerini belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, gayrimenkul sektörü olarak tarihi bir kampanyaya imza attıklarını ve beklentilerinin üzerinde bir ilgi ile karşılaştıklarını vurguladı. Bir aylık süre içerisinde toplamda 2 bin yakın konut satıldığını belirten Torun, bu satışlar sonunda toplam cironun 1 milyar 750 milyon liraya yaklaştığını söyledi. Torun, “Kampanyamız tarihi günler yaşadığımız bu dönemde Türk halkının ülkesine ve gayrimenkul sektörüne güveninin de önemli bir yansıması olmuştur” dedi.

Lobi yapılacak

Türkiye’nin gelişen, büyüyen ve güvenli bir ülke olduğu algısını pekiştirmek üzere daha etkin bir lobi faaliyeti yürüteceklerini anlatan Torun, “Ekonomi Bakanlığı’nın önderliğinde oluşturulan TİM, DEİK, TÜSİAD, MÜSİAD, gibi sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte GYODER olarak yurt dışında, özellikle AB ülkeleri olmak üzere, Türkiye algısını güçlendirmek üzere çalışmalara katılacak, siyasi ve ekonomik istikrar ile büyüyen, huzurlu bir ülke olduğumuzu anlatacağız. GYODER olarak önümüzdeki dönemde yurt dışında iki ayrı fuara katılıyoruz. Ekim ayında Kuveyt ve kasım ayında da Cidde Cityscape fuarlarında olacağız” dedi.