Gündem 15’inde evlendi 16’sında anne oldu 18’inde ölmek istedi

15’inde evlendi 16’sında anne oldu 18’inde ölmek istedi

01.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ayşe A., astım bronşit hastası olan oğlu Mehmet Said’in hayatından endişe ettiğini belirterek, “Aile Mahkemesi çocuğun velayetini bana verdi. Almaya gittiğimizde bulamadık çocuğumu. Öldü mü, sattılar mı hiç bir bilgimiz yok” dedi.

15’inde  evlendi 16’sında  anne oldu 18’inde  ölmek istedi



Mersin’de 15 yaşında akrabasıyla evlendirilen Ayşe A., 3 yılda yaşadıklarıyla yürek burktu. Gaziantep’ten 2012’de Mersin’e ziyaretlerine gelen teyzesinin isteği ve ailenin de onayı ile o zaman 15 yaşındaki Ayşe A., kendisinden 1 yaş büyük teyzesinin oğlu Kemal P. ile nikâhsız evlendirildi.
Gaziantep’te yaşamaya başlayan çiftin 1 yıl sonra Mehmet Said adındaki oğulları doğdu. Evlendiği günden beri sözlü ve fiziksel şiddet gördüğü ileri sürülen Ayşe, 6 ay önce eşi tarafından dövülerek sokağa atılınca, Mersin’deki annesinin evine döndü.
Ayşe A., kendine verilmeyen oğlu için velayet davası açtı. 25 Aralık 2014’de mahkeme çocuğun velayetini anneye verdi. Aynı gün 13’üncü İcra Müdürlüğü görevlileri takibat başlatıp, polis ve anne ile verilen adrese gitti. Ancak çocuk bulunamadı. İcra Müdürlüğü ocak ayında 2 kez daha adreslere gitti, ama bir sonuç alamadı. Bunun üzerine Ayşe A., eşi Kemal ile kayınpederi Mehmet P.’nin oğlunu kaçırdığını ve çocuğunun hayatından endişe duyduğunu belirterek suç duyurusunda bulundu. Savcılık iddialar üzerine soruşturma başlattı.
Psikolojik tedavi gören genç anne, 27 Ocak’ta, evde bulduğu tüm hapları içti. Halsizleşen genç kadın, ailesi tarafından fark edilince hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Ayşe’nin midesinden 300 hap çıktı. 3 günlük tedavinin ardından hayati tehlikeyi atlatan genç anne, taburcu edildi.
Hasta yatağında oğlunun emziği ve patiklerini sevip, kazağını koklayarak hayata tutunmaya çalışan genç anne şöyle konuştu:
“En son bebeğimin elindeki şurup şişesini kırmasından sonra sokağa attılar. Polisi aradım ’Sen küçüksün, büyük birini yanına al gel’ dedi telefonu kapadı. Anne evine döndüm. Artık dayanamıyorum oğlumun hasretine. O yüzden canıma kıymaya kalktım. Oğlum gelmezse yine yaparım bu deliliği.”
Kızının öksüz büyüdüğünü kaydeden anne Gülsüm Biricik ise, Türkiye’de adalet yok mu?” diyerek isyan etti.