Ankara 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

13.07.2017 - 16:30 | Son Güncellenme:

Elazığ'daki etkinlikler kapsamında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Ömer Bilginoğlu Yurdu'nda kalan öğrenciler, şehitlerin mezarını ziyaret etti

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Ömer Bilginoğlu Yurdu'nda kalan öğrenciler şehitlerin mezarına ziyarette bulundu.

Haberin Devamı

Öğrenciler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan polis memurları Eyüp Oğuz ve Hüseyin Göral'ın mezarlarını ziyaret ederek, dua etti.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Süphi Döner, hain darbe girişimini kabullenmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Ülkenin darbe girişiminde çok zorlu süreçlerden geçtiğini anlatan Döner, şöyle konuştu:

"Geçen yıl 15 Temmuz gecesi milletin topunu, silahını, şaşırmış bir şekilde yine milletin üzerine çevirenler bir kaos ortamı oluşturmak istediler. Bu ülkede yaşayan başta gençlerimiz olmak üzere bilinçli insanlar buna izin vermediler. O gece kahramanca vatan savunması yapan şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edip, duamızı okuduk ve ailelere başsağlığı dileklerimizi ilettik."

Haberin Devamı

Ömer Bilginoğlu Yurdu Müdürü Kayahan Topal da Türk gençliğinin 15 Temmuz'daki darbe girişimini engellemede büyük rol aldığını anlatarak, darbe girişiminde bulunanları kınadığını bildirdi.