Ankara 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

14.07.2017 - 16:26 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

AĞRI (AA) - Ağrı Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında spor etkinlikleri düzenleniyor.

Haberin Devamı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, spor etkinlikleri düzenlenerek vatan savunması, istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz Şehitlerimizin anılması ve milli birlik, beraberlik, vatan ve bayrak sevgisi, demokrasi, yurt bilinci konularında farkındalık oluşturulması sebebi ile "15 Temmuz Haftası Anma Programı Spor Etkinlikleri" düzenleniyor.

15 Temmuz Şehitleri Anma Programları kapsamında Ağrı'da, atletizm, badminton, basketbol, boks, jimnastik, futbol, güreş, halter, kayak, kick boks, satranç, masa tenisi, tenis, voleybol ve yüzme olmak üzere 16 farklı branşta turnuvalar düzenleniyor.

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak, tesislerde gerçekleşen sportif turnuvaları ziyaret ederek sporculara ve antrenörlere başarılar diledi.

Haberin Devamı

Budak, 15 Temmuz darbe gecesinde milletin sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak alçak saldırıyı bertaraf ederek kahramanlık dersi verdiğini söyledi.

Budak, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen asker üniforması giymiş terör örgütleri harekete geçmiş, bu aziz ve fedakar millete silahlarını doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde şehitlerimizi gönülden yad edeceğiz. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. 15 Temmuz demokrasi zaferimiz kutlu olsun. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak aziz şehitlerimiz anısına 16 farklı branşta turnuvalar düzenliyoruz. Tüm halkımızı müsabakalarımıza davet ediyoruz."