Ankara 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

16.07.2017 - 10:34 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

DİYARBAKIR (AA) - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar meydanlarda sabah kadar nöbet tuttu.

Haberin Devamı

Elazığ'ın Sivrice ilçesi Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, sabah namazına kadar demokrasi nöbetini bırakmadı.

Etkinliğe, Kaymakam Mustafa Temiz, Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, diğer yetkiler ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Temiz, yaptığı konuşmada, milletin inanç ve imanının önünde hiçbir gücün duramayacağını söyledi.

Temiz, "Bu milletin imanı var. Bizde bu iman olduğu sürece hangi teşebbüste bulunurlarsa bulunsunlar her defasında başarısız olacaklar." dedi.

- Sason

Batman'ın Sason ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda program düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda konuşan Kaymakam Ökkeş Beyaz, 15 Temmuz'da terör örgütü FETÖ tarafından milletin iradesinin hiçe sayılarak, demokrasiye ve millete karşı kalkışmada bulunulduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

Beyaz, "Bu destanı şanlı tarihimizin sayfalarına ekleyen Ömer Halisdemir ve nice kahramanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.

Alanda sabaha kadar bekleyen vatandaşlar, sık sık FETÖ aleyhine slgon attı.

- Eruh

Siirt'in Eruh ilçesindeki etkinlik, "Milli Birlik Yürüyüşü"nün ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanında devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlik, sabah namazına kadar sürdü.

Eruh Belediye Başkan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç, burada yaptığı konuşmada, "Vatanımıza, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkarak, FETÖ/PDY hainlerin emellerine ulaşmasını engelleyen 15 Temmuz şanlı direnişinin ruhunu tüm Türkiye'de olduğu gibi Eruh Meydanı'nda da yaşatmaya devam eden tüm Eruhlulara şükranlarımı sunuyorum." dedi.

- Ömerli

Mardin'in Ömerli ilçesindeki program 15 Temmuz Belgeselinin izlenmesi ve slayt gösterisiyle başladı.

Etkinlik öncesi "Milli Birlik Yürüyüşü”ne katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ aleyhine slogan attı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Erol Korkmaz, programda yaptığı konuşmada, memlekete sahip çıkmanın yıl dönümünde demokrasi nöbetine katılanlara teşekkür etti.

Haberin Devamı

Etkinliğe katılanlara çorba ikram edildi.

- Kozluk

Batman'ın Kozluk ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Etkinliğe, Kaymakam Orhan Aktürk, Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık, Bekirhan Belediye Başkanı Mehmet Zeki Demir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Sevindi, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Taşkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullatif Baltaş ile vatandaşlar katıldı.

- Nusaybin

Mardin'nin Nusaybin ilçesinde ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar demokrasi nöbeti tuttu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi, konuşmalar yapıldı.

Konuşmaların ardından alandaki vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmalarını meydanda kurulan büyük ekrandan izledi.

Programa, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, İlçe Emniyet Müdürü Abdürrahim Zengin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

- Beşiri

Batman'ın Beşiri ilçesinde de vatandaşlar demokrasi nöbetine katıldı.

İlçe meydanında düzenelenen etkinliğe katılanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ aleyhine slogan attı.

Beşiri Kaymakamı Mustafa Maslak, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, ilçenin ilk kez böylesi büyük bir kalabalığı gördüğünü belirterek, alana gelip milli birliğe destek verenlere teşekkür etti.

Maslak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da ülkemizin birliğine, milletimizin huzuruna, milli egemenliğine, demokrasimize, milli irademize, istiklalimize ve istikbalimize FETÖ'nün işgali ve darbe girişimi olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve çağrısı, aziz milletimizin azmi ve gayretiyle bu kanlı darbe girişimcilerine fırsat verilmemiştir."

Program, okunan dua ile sona erdi.

- Midyat

Mardin'in Midyat ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıt Parkı yanından başlayan "Milli Birlik Yürüyüşü", Gümüşçüler Çarşısı'na kadar sürdü.

Haberin Devamı

Etkinlikler kapsamında Atatürk Anıt Parkı'nda 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı. Sergide, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananları anlatan bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

Programa, Kaymakam Hüseyin Tekin, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, AK Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, İlçe Müftüsü Şafi Bilik, Ankara Gölbaşı'nda şehit düşen Özel Hareket Polisi Velit Bektaş'ın annesi Leyla ve babası Abdulkadir Bekdaş ve yakınları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Kurtalan

Siirt'in Kurtalan ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi Parkı’nda düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Etkinliğe katılan vatandaşlar elerinde Türk bayraklarıyla terör örgütleri aleyhine slogan attı.

Kurtalan Kaymakamı Musa Üçgül, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

15 Temmuz’un bir destan olduğunu anlatan Üçgül, şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişimi bir destandır. Bizim için Çanakkale ne ise 15 Temmuz’da odur. Ülkemizi işgal etmeye çalışanlara karşı bir zaferdir 15 Temmuz. Asla unutmayacağız, unutturmayacağız."

Belediye Başkanı Nevzat Karaatay da hainlerin emellerine hiçbir zaman erişemeyeceğini ifade etti.

Yazarlar