Adana 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

16.07.2017 - 02:55 | Son Güncellenme:

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de vatandaşların meydanlardaki nöbeti devam ediyor Meydanda iki çocuğuyla bekleyen Karem: "Ben çocuklarımla buradayım. Geçen sene hamileydim, bu yıl bebeğimle yine buradaydım. Türk milleti hiçbir zaman yılmadı yılmayacak. Bu vatanı hiç kimseye bırakmayacağız" Fransa'dan gelen gurbetçi İkiz: "Saat 03.00'e kadar nöbeti sürdürüp ardından yurt dışına dönmek için yola çıkacağım"

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

ADANA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri kapsamında Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de vatandaşların alanlarda bekleyişleri sürüyor.

Haberin Devamı

Adana Valiliği öncülüğünde Adana Merkez Park'ta düzenlenen programda ilahiler, şarkılar ve kahramanlık türküleri seslendirildi.

Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit düşen ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç'un yazdığı şiirin de okunduğu törende, Adana Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Müziği Korosu dinleti sundu.

Saat 00.13'te Adana Müftülüğü ilahi grubu tarafından sela okundu.

- İki çocuğuyla nöbette

Meydanda nöbeti biri bebek iki çocuğuyla sürdüren ev hanımı Merve Karem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla alanda olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "evinize dönün" diyene kadar alandan ayrılmayacaklarını ifade eden Karem, "Ben çocuklarımla buradayım. Geçen sene hamileydim, bu yıl bebeğimle yine buradaydım. Türk milleti hiçbir zaman yılmadı, yılmayacak. Bu vatanı hiç kimseye bırakmayacağız. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Allah yokluğunu göstermesin. Bu darbe girişimini yapan alçakları da Allah'a havale ediyoruz. Biz sonuna kadar burada meydanlardayız." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İşçi Hasan Dede de Adanalı olduğunu, etkinliğe katılmak için Ankara'dan geldiğini belirtti.

Sabaha kadar alanda olacağını belirten Dede, "Biz vatan için, millet için geldik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çağırdı, millet için sabaha kadar buradayım. Yarın da buradayım. 24 saat buradayım." dedi.

- Mersin

Mersin'de de vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki nöbetlerine devam ediyor.

Alana kurulan dev platformlardan yayınlanan 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili belgeselleri izleyen vatandaşlar, mehteran ekibinin marşlarına eşlik etti.

Törene katılan Özlem Özkul, sabaha kadar nöbete devam edeceğini belirterek, "Vatanımız için buradayız vatanımız elden gidecekti. Vatanımızı geri aldık, mutluyuz. Burada şarkılara eşlik ediyoruz, bayrak sallıyoruz." dedi.

Zeynel Boğan ise darbe girişimine karşı olduklarını göstermek için törene katıldıklarını ifade ederek, "Biz bu ülkenin bir karış toprağını kimseye vermeyeceğimizi bütün düvele ispatlıyoruz. Sabaha kadar ailecek buradayız. Şehitlerin bu ülke için canlarını seve seve verdiklerini çocuklarımıza öğreteceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı da Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikte vatandaşlarla sohbet etti.

- Hatay

Hatay'daki 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda toplanan vatandaşlar nöbetlerini sürdürüyor.

Kimi vatandaşlar yere serdikleri kilimlerde çocuklarını uyuturken, alanda kurulan platformada ise Antakya Belediyesi mehteran takımının ve tasavvuf korosunun gösteri ve dinletileri de devam ediyor.

Vatandaşlardan Emine Kanat, AA muhabirine, 1 sene önce tuttukları nöbeti yine sürdürdüklerini söyledi.

Geçen sene 5 çocuğunu eve bırakıp çıktığını, bu sene ise çocuklarıyla alanlara geldiklerini belirten Kanat, "İnşallah bir daha böyle bir gece yaşamayız. Sabaha kadar bekleyeceğiz. Allah'ın izniyle galip çıktık, gururluyuz, mutluyuz, Allah kötü insanlara fırsat vermesin." diye konuştu.

Haberin Devamı

Nöbet tutanlardan 56 yaşındaki Ali Sabuncu ise vatan için canını feda etmeye hazır olduğunu aktararak, "Canımızdan azizdir vatan. Ben imamım, hocayım, ilk selayı verenlerdenim, Allah şehitlerimize rahmet eylesin." dedi.

Fransa'dan gelen gurbetçi Fatma İkiz de saat 03.00'e kadar nöbetini sürdüreceğini ardından yurt dışına dönmek için yola çıkacağını söyledi.

İkiz, "Elhamdülillah başardık, başaracağız." diyerek vatan sevgisini dile getirdi.

Hüseyin Çelik ise vatan için ellerinden ne geliyorsa kanının son damlasına kadar yapmaya hazır olduğunu aktardı.

- Osmaniye

Osmaniye Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden nöbette konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olduğunu söyledi.

Darbe girişimini nefretle kınadığını aktaran Coşkun, "15 Temmuz günü, tarihe kanlarıyla, canlarıyla destan yazan Rahime Hatunlar, Palalı Süleymanların cesareti benzeri bir cesaret sergileyerek, bu ülkede zalimlere yer yok deyip vatan uğruna şehadet şerbeti içen tüm şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Haberin Devamı

Vali Coşkun, konuşmasının ardından, Ankara Gölbaşı'nda bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan bombalı saldırıda şehit olan özel harekat polisi Mehmet Karacatilki'nin babası Hamza ve annesi Nuriye Karacatilki'ye Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Vatandaşların meydandaki bekleyişi devam ediyor.