Kilis 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

16.07.2017 - 05:14 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

KİLİS (AA) - Kilis'te vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne katıldı.

Haberin Devamı

Törende, İl Müftüsü Mahmut Karatepe tarafından şehit ve gaziler için edilen duanın ardından vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki konuşmasını izledi.

Sabah ezanın okunmasının ardından, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Kara ve vatandaşlar meydanda sabah namazını birlikte kıldı.

- Malatya

Malatya'da Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri tarafından 15 Temmuz Millet Meydanı'nda "15 Temmuz Demokrasi Nöbeti ve Şehitlerimizi Anma Programı" kapsamındaki etkinlerin sonrasında vatandaşlar, TBMM'de düzenlenen anma programını sinevizyondan takip etti.

Yapılan dualara el açarak eşlik eden halk daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinledi.

Haberin Devamı

Programa Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Ezanın okunmasının ardından vatandaşlar ve protokol üyeleri sabah namazını meydanda kıldı.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında Rabia Meydanı'nda düzenlenen anma programında demokrasi nöbetini sabah namazına kadar sürdürdü.

Meydanda gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi gösteren binlerce kişi Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yaptığı duaya eşlik etti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki konuşmasını dinledi.

Ezanın okunmasıyla birlikte meydanda saf tutan vatandaşlar namazın ardından alandan ayrıldı.

- Adıyaman

Adıyaman'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında Hükümet Konağı Meydanı'nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne katıldı.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'deki konuşmasını dinledi.

Konuşma öncesi Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından edilen duaya vatandaşlar da eşlik etti.

Sabah ezanın okunmasının ardından, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve vatandaşlar meydanda namaz kıldı.

Haberin Devamı

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında Valilik önünde düzenlenen törene katıldı.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki konuşmasını dinledi.

Konuşma öncesi Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından edilen duaya vatandaşlar eşlik etti.

Yapılan duanın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Sabah Namazı için Ulu Cami'ye geçti kılınan namazın ardından burada vatandaşlara çorba ikramı yapıldı.