Kırklareli 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15.07.2018 - 16:02 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

KIRKLARELİ (AA) - AK Parti Babaeski Kadın Kolları Başkanı Melis Sezer, 15 Temmuz hain darbe girişiminde egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu bir kez daha göründüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

Sezer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, hain darbe girişiminin Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti.

Tarihin en alçak darbe teşebbüsünün, milletin devleti ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edildiğini ifade eden Sezer, demokrasi, cumhuriyet ve hukuk devletini koruma uğruna 249 şehit ve 2 bin 301 kişinin gazi olduğunu aktardı.

Sezer, üzerlerine giydikleri kutsal üniformalarla vatanına hainlik yapan bir grup askerin devlet ve milletin mücadelesiyle sabaha kadar etkisiz hale getirildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sözüyle meydanlara inerek tankların önüne yatan aziz Türk milletini hiçbir zaman unutmayacağımızı bir kez daha tekrarlamak isterim. Bu millete 15 Temmuz'u kimse unutturamayacak. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından parlamenter sistem, siyaset ve demokratik rejime yönelik darbe girişimini bir kez daha lanetliyorum. Bizler, hukukun üstünlüğü düsturundan taviz vermeden, demokratik toplumun gereklerine uygun bir anlayışın hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz'un yıl dönümünde kurtuluştan itibaren canını ve kanını bu ülkenin bağımsızlığına adayan bütün şehitlerimizi saygı, sevgi, şükran, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize esenlik dileklerimizi ve saygılarımızı sunuyorum."