Muğla 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

16.07.2017 - 04:21 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast hazırlığının yapıldığı Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen anma etkinliğinde vatandaşlar, kent meydanında kurulan dev ekranlarda Erdoğan'ın konuşmasını dinledi

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

MUĞLA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast hazırlığının yapıldığı Muğla'nın Marmaris ilçesinde vatandaşlar, toplandıkları meydanda Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını dev ekranlarda izledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunulan ve 2 polisin şehit edildiği Grand Yazıcı Turban Otel'in önünde toplanan vatandaşlar, selaların okunmasıyla ellerindeki Türk bayrağı ve meşalelerle yaklaşık 5 kilometre yürüyerek, Atatürk Meydanı'na ulaştı.

Darbe giriminde yaşananların anlatıldığı belgeseli izleyen kalabalık, su sporları ekiplerinin denizde gerçekleştirdiği gösteri ilgiyle izlendi.

Meydanda toplanan vatandaşlar kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla TBMM'de düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmayı dinledi. Kalabalık Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atıp, sevgi gösterilerinde bulundu.

Muğla Valisi Esengül Civelek, etkinlikte yaptığı konuşmada, tam bir yıl önce ülke ve millet için uzun, zor, karanlık bir gece yaşandığını belirtti.

Haberin Devamı

Ülkenin istiklali ve istikbaline yönelik gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te bulunduğunu hatırlatan Civelek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Marmaris'ten tarihe geçen çağrısıyla şanlı direniş başlatıldı. Halkımız sokaklara çıkarak gövdesini top ve tanklara siper ederek geleceğimize sahip çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın Başbakanımız ve hükümetimizin dirayetiyle, aziz milletimiz milli iradesine, demokrasisine ve devletine sahip çıkarak, milli demokrasi zaferine ima attı." diye konuştu.

15 Temmuz'un unutulmayacak ve unutturulmayacağını vurgulayan Civelek, bu gece de kenetlenerek 15 Temmuz ve Çanakkale ruhuyla istiklale ve istikbale sahip çıkıldığını kaydetti.

Vatandaşların meydandaki demokrasi nöbeti devam ediyor.

Yazarlar