Sakarya 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

12.07.2017 - 16:52 | Son Güncellenme:

Sakarya'da etkinlikler kapsamında fotoğraf sergisi açıldı, 15 Temmuz gazileri ziyaret edildi

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

SAKARYA (AA) - Sakarya'da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Haberin Devamı

Serdivan Belediyesince Adapazarı Kültür Merkezi önünde açılan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisini gezen Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, burada Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'dan sergi hakkında bilgi aldı.

Gezi sonrası sergiyi değerlendiren Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Balkanlıoğlu, insanoğlunun unutmak gibi bir özelliği olduğunu dile getirerek, "Bu özelliğin iyi yönü geçmişte hayat boyu yaşadığı sıkıntıları hatırlayıp üzülmemesi için, kötü olması ise geçmişte yaptığı hataları unutarak gelecekte ders almamak. Gençlerimize 15 Temmuz'u unutturmak lazım, bu memleket kolay kurulmadı. Burada Sakarya halkının duyarlılığını gördük. İşgal edilen Sakarya Valiliğinde göğsünü siper etmiş, çocuğunu ve engellisini alıp meydanlara dolmuş Sakarya halkının kahramanlığını bir kez daha gördük. Sergide emeği geçen ve hassasiyet gösteren herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan Alemdar da 15 Temmuz'u anmak üzere, yaşananların hafızalardan silinmemesi, gelecek nesillere aktarılması için o gece yaşananları sergilemeye karar verdiklerini söyledi.

15 Temmuz'la ilgili söylenecek çok sözler ve anlatacak çok hatıraları olduğunu kaydeden Alemdar, şöyle konuştu:

"Gecenin karanlığında hainlere karşı bu milletin nasıl dik durduğunu, nasıl birlik ve beraberlik olduğunu, vatanı, bayrağı, ezanı için nelerini feda edebildiğini ortaya koyduğu bir gece. Duyguların tavan yaptığı, korku ve endişenin yok olduğu Allah ve vatan sevgisiyle ortaya çıkan insanlarımızın yarınlara ve gelecek nesillere taşınmasını arzu ediyoruz. Her alanda söylenecek sözlerin yanında görselleri de ortaya koyarak insanlarımızın geleceğine ışık tutmaya çalışıyoruz. Seneyi devriyesini yaşadığımız 15 Temmuz'un yeniden hafızalarda yer etmesini, bu hassasiyetlerin yok olmamasını tekrardan oluşacak bir kalkışmaya karşı birlikte hareket edebileceğimizi göstermek istedik."

Daha sonra 15 Temmuz gazileri Ali Kasımoğlu, Nurettin Tulum, Oğuz Koraz, Burak Can Ak, Cevdet Arav, Adem Akyol, Serkan Sağlam ve ailelerini evlerinde ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu ile protokol üyeleri, gazilerle bir süre sohbet etti.

Haberin Devamı

Ziyaretlerde, AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ve beraberindeki heyet de yer aldı.

Öte yandan İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce, Demokrasi Meydanı'nda 15 Temmuz şehitleri anısına bisiklet turu düzenlendi ve çekilişe katılan 10 kişiye bisiklet hediye edildi.