Uşak 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'ne Doğru

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'ne Doğru

14.07.2018 - 13:22 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Gününe Doğru

UŞAK (AA) - Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Selim Kandemir, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Başkan Cahan, mesajında Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir sınav verdiğini ve ortaya koyulan birlik ruhuyla bölünmez bütünlüğünü ispat ettiğini bildirdi.

15 Temmuz'un İslam coğrafyasının son kapısı, mazlumların ve masumların umudu Türkiye'nin hürriyetine yapılan bir saldırı olduğunu kaydeden Cahan, o gece devletin ve milletin ortaya koyduğu güçlü duruşa vurgu yaptı.

- UTSO Başkanı Kandemir

UTSO Başkanı Selim Kandemir ise demokrasinin, milletin ve devletin yanında olduklarını belirterek, hainlerin 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin demokrasisine kastettiklerini, milletin buna karşı koymayı başardığını aktardı.

Türk milletinin gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyeceği, demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyeceğinin altını çizen Kandemir, "15 Temmuz hem Türkiye siyaseti, hem de Türkiye ekonomisi için tarihi bir stres testi oldu. Milletin dirayetiyle bu test başarıyla geçildi ve demokrasimizin kalitesi tescillendi. Demokrasimiz ve kurumlarımız kaba kuvvete teslim olmayacak kadar olgunlaştıklarını kanıtladı. Devlet içinde illegal örgütlenen FETÖ çetesi ortaya çıkarıldı. Cunta heveslilerine karşı ortaya konan milli direniş sayesinde gelecekte benzer kalkışma girişimi içinde olabileceklerin önüne set çekildi." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- AK Parti İl Başkanı Çakın

AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın ise 2 yıl önce Türkiye'nin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü ve yeniden varoluş mücadelesinden galip çıktığını vurguladı.

15 Temmuz'da milletin cesaretiyle, darbelerin nasıl önleneceğinin tüm cihana gösterildiğini ifade eden Çakın, Uşak halkının darbecilere meydan okuduğunu hatırlattı.

- CHP İl Başkanı Sancar

CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar da 15 Temmuz hain kalkışmasının arkasındaki FETÖ'yü lanetlediklerini belirtti.